среда, 5. новембар 2014.

Čorba od kelerabe sa poširanim jajima

Moj muž voli sve što je sa kašikom,evo opet nešto za njega.


Sastojci:

1 veća keleraba ( ako nemate kelerabu stavite jedan beli krompir)
3 šargarepe (mrkve)
4 jajeta
2 ravne kašike brašna
2 kašike pavlake
1 limun
250 g karfiola
3-4 kašike ulja
začina po vašem ukusu ( vegeta,so, biber)
svež peršun

Priprema:

Kelerabu/krompir i šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende.Karfiol očistiti od spoljnih listova i iskidati na sitne cvetove.

Na malo ulja propržiti šargarepu i kelerabu a potom ih posuti brašnom pa promešati i naliti sa litar i po vode ( sipati vodu u zavisnosti koliko hoćete da vam je čorba gusta).Kuvati dok ne proključa a zatim dodati cvetove karfiola i nastaviti sa kuvanjem dok povrće ne omekša.

U skuvanu čorbu dodati jedno po jedno razbijeno jaje i ne mešati dok se jaja ne obare.Pred kraj kuvanja dodati začine po vašem ukusu.

U gotovu čorbu dodati sok od limuna,pavlaku i promešati.Posuti seckanim peršunom i poslužiti sa prepečenim hlebom.

Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala Petra, ovo je jedna od mojih starijih slika, uskoro ću lorbicu ponoviti i uslikati bolje.

      Избриши
  2. Zanimljiva i sigurno ukusna juhica, nisam baš na ti sa poširanim jajima , ali bih sada rado da je ispred mene tanjur ove fine juhe !

    ОдговориИзбриши
  3. Žao mi je što si mi daleko,inače bih nti je rado pripremila.

    ОдговориИзбриши