Ako se na kraju pretvorim u žutu tikvu, znaćete zašto.
Sastojci:
150 g pirea od muškatne tikve
1 kašika maslinovog ulja250 do 300 g špageta
100 g suve dimljene slanine
50 g graška ( ne mora )
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 žumanca
po 1 kašika mleka i pavlake za kuvanje
50 g izrendanog Parmigiano-Reggiano
po ukusu morska so i sveže samlevenog bibera
sitno isekan peršun,tucana ljuta paprika
Priprema:
Mnogi su mi pisali ovde i na blogu, da mi je tikva mnogo žuta.....evo slike kako izgleda kad se pretvori u pire, što znači u nju ništa ne dodajem.
Odvojiti deo za pastu i u nju dodati malo vode u kojoj se pasta kuvala, jer je inaće dosta gusto.
Ostaviti sa strane.
U slučaju da vam bude još gusto kad izmešate sa pastom, dodati još vode u kojoj se pasta kuvala.
Staviti veći lonac sa vodom i kašikom soli i pustiti da provri i kad provri dodati špagete i kuvati po uputstvu proizvođača.
Dodati sitno iseckan crni luk i pasirani beli luk i pržiti dok luk ne omekša, na kraju dodati grašak, pire od bundeve,vruće oceđene špagete, umućena žumanca sa mlekom, polovinu izrendanog sira i isprženu slaninu i sve dobro izmešati.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Sitno icekati peršun.
Za vas, koji ne jedete meso, nemojte dodavati slaninu.
Ideja je odavde sa nekim mojim izmenama.
Prijatno!!!!
Bas zanimljiv recept. Ove sezone si se bas igrala sa bundevom. Poslednja fotka mi je predivna.
ОдговориИзбришиJoj da znaš i imam još recepte koje bih da napravim. Puno ti hvala i topli pozdrav.
ИзбришиTako izgleda jako fotogenično, super su mi ovi tvoji recepti s bundevom, A sad sam i ja spremila pire od bundeve pa će biti isprobavanja
ОдговориИзбришиHvala Dilajla puno...ta bundeva je baš zahvalna jer se od nje svašta može napraviti a uopšte nije skupa.
ОдговориИзбришиLovely pasta dish, perfect of Autumn dinner! Thank you for sharing!
ОдговориИзбришиHugs,
Yelena
You are very welcome, Yelena and I am so glad that you liked it. Hugs:))))
ИзбришиOvo treba postaviti na Coolku za današnji GG -tjestenina!! Ja ispečem tikvu sa strane u pećnici kad pečem meso, stavim u manju posudicu ili na foliju,pa spremim u duboko, dobro se drži..
ОдговориИзбришиPozdrav
Super ideja, samo bih morala ponovo da je napravim i uslikam, jer takva su pravila, mora nova slika. Za danas sam plabnirala nešto drugo. Od srca ti hvala na ideji za bundevu. Topli pozdrav.
ИзбришиRadila sam pastu sa bundevom, ali ne ovako sa pireom od bundeve, jako dobro izgleda !
ОдговориИзбришиProbaj, nama je bila fantastična a bundevu volimo u svakom obliku.Hvala.
ОдговориИзбриши