Još nešto fino od jesenjih plodova. Jabuke volimo svi, probajte i ovu finu poslasticu.
Sastojci:
Fil od jabuka:
5 manjih jabuka
sok od limuna
50 g šećera u prahu
100 g suvog grožđa
50 ml ruma
2 kašike meda
Za puding:
300 ml soka od jabuka
1 kesica vanilinog pudinga
1 kašika šećera
za kremu:
200 ml slatke pavlake
i još:
pečeni i seckani bademi
istrugana na krupnije čokolada
piškote ili amaretto keksi
Priprema:
Limun iscediti i preliti isečene jabuke sokom.
Bademe propržiti na suvom tiganju, jedna šaka je dovoljna ili po ukusu.Ostaviti ih da se ohlade pa ih iseći na grube komade.
Suvo grožđe preliti sa rumom i ostaviti da odstoje 15 minuta ( kod nas je suvo grožđe jako meko i meni nije bilo potrebno više od 5 minuta, samo da poprime aromu ruma. Ako služite deci ovu poslasticu preliti ih sa sokom od jabuka, mada alkohol ispari prilikom kuvanja tako da se i ne oseti.
U šerpu staviti prah šećer i neka se otopi i počne da karamelizuje, mešajte da vam ne izgori.
Kad je porumeneo dodati jabuke,zajedno sa limunom i suvo grožđe,zajedno sa rumom i pržite dok vam jabuke ne omekšaju, mešajući,oko 5 minuta.
Skloniti ih sa ringle, umešati 2 kašike meda i ostaviti da se malo prohladi.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se potpuno ohladi, povrmeno promešajte da se ne stvori kožica po vrhu pudinga.
Ohlađen puding sipati u slatku pavlaku i viljuškom mešati da dobijete mramornu smesu.
Ja ne volim amaretto keksiće, a nisam ih ni imala te sam koristila baby piškotice.
Prijatno!!!!!
Veoma zanimljiva kreacija; cekam jesen i jabuke da probam!
ОдговориИзбришиHvala Jasna....kod nas je već pozna jesen, jabuke su nabrane još pre mesec dana.
ИзбришиI loooooove it, I really love it! :) Zoki, this little miracle looks amazing!
ОдговориИзбришиHugs, my dear friend! ;)
Thanks a million, my dear Gery. We loved it to. It so easy to make but desert is heavenly good. Hugs and kisses:))))
ИзбришиJako lijepo desert.
ОдговориИзбришиHvala draga moja Dilajla.
Избриши