Tikvice, tikvice, tikvice.....na svaki mogući način samo da se iskoriste maksimalno dok im je sezona, mada ih kod nas ima preko cele godine.
Sastojci:
1 kg tikvica
300 g paradajza7 do 8 čena belog luka
oko 75 g izrendanog parmezana
1 kašičica suvih začina ( origano,bosiljak, majčina dušica )
po ukusu so i biber
1 kašika sitnije sečenog peršuna ili bosiljka
Priprema:
Pekač, veličine 20 x 28 ili sličnih veličina isprskati sa sprejom za pečenje ili prekriti papirom za pečenje, sipati pripremljeno povrće i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 20 minuta...povrće će da omekša, ali neće biti potpuno mekano,imaćete onu hrskavost u njemu.
Ako volite da je povrće dobro pečeno, onda peći pola sata.Ovako pripremljeno povrće poslužiti kao prilog ili poslužiti kao vege ručak.
Kod nas je bio prilog uz pečenu piletinu, sa šampinjonima.
Pred služenje posuti sa sitnije seckanim peršunom ili bosiljkom.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар