субота, 8. август 2015.

Tortica od sladoleda i pistaćia

Slatkiše i kolače ne volim, ali sladoled/ smrznuti jogurt, e to već mogu jer me baš fino rashladi...


Sastojci:

12 većih svežih jagoda
1 l smrznutog omekšalog jogurta sa ukusom jagoda, ako ga nemate, može i sladoled
250 g svežih malina
100 g seckanih pistaćia
500 ml omekšalog jogurta od vanile ili sladoled od vanile
listovi sveže mente

Priprema:

Kalup u koji pečete hleb 22cm X 12cm ili sličnih veličina obložiti sa samolepljivom providnom folijom ali ostaviti dosta da visi sa svih strana.
Na dnu posude poređati 6 isečenih jagoda na kolutove da prekrije celo dno.
Sipati polovinu omekšalog jogurta sa ukusom jagoda ili sa sladoledom od jogurta,poravnjati.
Posuti sa polovinom malina i seckanih pistaćia.
Staviti u zamrzivač da se stvrdne,najmanje sat vremena a možda treba i više ( kod mene je bilo kraće vreme zato vidite ovako mermernu sredinu,nisam imala vremena da čekam toliko )

Izvaditi iz zamrzivača i sad sipati omekšali jogurt od vanile,pomažite se sa kašikom,ako vam bude lakše na taj način,poravnjati i posuti sa drugom polovinom malina i seckanih pistaćia i opet vratiti nazad u zamrzivač da se i taj deo stvrdne.

Na kraju sipati onu drugu polovinu omekšalog jogurta od jagoda,prekriti i taj deo sa preostalih 6 jagoda, koje ste isekli na krugove.
Prekriti svuda preko jagoda sa samolepljivom folijom koja je visila.
Ostaviti u zamrzivač, najmanje dva sata da se dobro stegne da bi moglo da se seče na šnite.


Izvaditi iz zamrzivača,okrenuti kalup na tacnu....neće odmah da ispadne iz kalupa, mora da odstoji 2 do 3 minuta na sobnoj temperaturi.
Skinuti samolepljivu providnu foliju.
Nož staviti ispod česme sa toplom vodom, obrisati ga i seći parčiće oko 3cm debljine.
Ukrasiti sa voćem po vašoj želji i listićima sveže nane i poslužiti odmah.


Prijatno!!!!

15 коментара:

  1. Strawberry dream! I love your summer decision, Zoki!
    Hugs and kisses, my dear friend. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I am so glad that you like it....it is very nice and sweett. Thank you so much. Hugs and kisses, my sweet girl:)))

      Избриши
  2. E, što mi primamljivo izgleda. Nisam nikad upotrebljavala pistaće za sladoled. Mislim da ću da probam. Jagode su mi nezamenljive kad su ledeni dezerti u pitanju;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sandra, ja sam već jela sladoled sa pistaćima i jako mi se dopao a mogu ti reći da je i u ovoj tortici odličan. Hvala ti i puno ti pozdrava šaljem.

      Избриши
  3. prelepo ... blog je IZUZETAN i pratim ga od srca baš ...

    ОдговориИзбриши
  4. E fino..pronadjoh je i obavezno pravim!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod tebe je zima, ali to nas ne sprečava da se zasladimo sa ovakvoim poslasticom.Pozdrav

      Избриши
  5. Fantastična ledeno-voćna tortica, baš je idealna za ove tropske dane. Zbog tvojih predivnih fotkica mi pošla voda na usta, hahaha...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da si mi malo bliža, pozvala bih te na parče, ima je još malo. Od srca ti hvala...kod nas je vreme idealno +25°C milina jedna.

      Избриши
  6. Фантастика!!!Язык можно проглотить,представляю,как это вкусно!!!:))

    ОдговориИзбриши