субота, 08. август 2015.

Tortica od sladoleda i pistaćia

Slatkiše i kolače ne volim, ali sladoled/ smrznuti jogurt, e to već mogu jer me baš fino rashladi...


Sastojci:

12 većih svežih jagoda
1 l smrznutog omekšalog jogurta sa ukusom jagoda, ako ga nemate, može i sladoled
250 g svežih malina
100 g seckanih pistaćia
500 ml omekšalog jogurta od vanile ili sladoled od vanile
listovi sveže mente

Priprema:

Kalup u koji pečete hleb 22cm X 12cm ili sličnih veličina obložiti sa samolepljivom providnom folijom ali ostaviti dosta da visi sa svih strana.
Na dnu posude poređati 6 isečenih jagoda na kolutove da prekrije celo dno.
Sipati polovinu omekšalog jogurta sa ukusom jagoda ili sa sladoledom od jogurta,poravnjati.
Posuti sa polovinom malina i seckanih pistaćia.
Staviti u zamrzivač da se stvrdne,najmanje sat vremena a možda treba i više ( kod mene je bilo kraće vreme zato vidite ovako mermernu sredinu,nisam imala vremena da čekam toliko )

Izvaditi iz zamrzivača i sad sipati omekšali jogurt od vanile,pomažite se sa kašikom,ako vam bude lakše na taj način,poravnjati i posuti sa drugom polovinom malina i seckanih pistaćia i opet vratiti nazad u zamrzivač da se i taj deo stvrdne.

Na kraju sipati onu drugu polovinu omekšalog jogurta od jagoda,prekriti i taj deo sa preostalih 6 jagoda, koje ste isekli na krugove.
Prekriti svuda preko jagoda sa samolepljivom folijom koja je visila.
Ostaviti u zamrzivač, najmanje dva sata da se dobro stegne da bi moglo da se seče na šnite.


Izvaditi iz zamrzivača,okrenuti kalup na tacnu....neće odmah da ispadne iz kalupa, mora da odstoji 2 do 3 minuta na sobnoj temperaturi.
Skinuti samolepljivu providnu foliju.
Nož staviti ispod česme sa toplom vodom, obrisati ga i seći parčiće oko 3cm debljine.
Ukrasiti sa voćem po vašoj želji i listićima sveže nane i poslužiti odmah.


Prijatno!!!!

15 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala ti, draga moja Cale...nadam se da si dobro.Puno pozdrava.

      Избриши
  2. Strawberry dream! I love your summer decision, Zoki!
    Hugs and kisses, my dear friend. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I am so glad that you like it....it is very nice and sweett. Thank you so much. Hugs and kisses, my sweet girl:)))

      Избриши
  3. E, što mi primamljivo izgleda. Nisam nikad upotrebljavala pistaće za sladoled. Mislim da ću da probam. Jagode su mi nezamenljive kad su ledeni dezerti u pitanju;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sandra, ja sam već jela sladoled sa pistaćima i jako mi se dopao a mogu ti reći da je i u ovoj tortici odličan. Hvala ti i puno ti pozdrava šaljem.

      Избриши
  4. prelepo ... blog je IZUZETAN i pratim ga od srca baš ...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, draga moja Biljana a ja ću malo da proputujem kroz tvoj.

      Избриши
    2. ;;))) tek sada vidim ovo ... AKO i treba ... ova slikica mi je ko med ... i poslastica ... jagode su moje NAJ voće !!!

      Избриши
  5. Одговори
    1. Kod tebe je zima, ali to nas ne sprečava da se zasladimo sa ovakvoim poslasticom.Pozdrav

      Избриши
  6. Fantastična ledeno-voćna tortica, baš je idealna za ove tropske dane. Zbog tvojih predivnih fotkica mi pošla voda na usta, hahaha...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da si mi malo bliža, pozvala bih te na parče, ima je još malo. Od srca ti hvala...kod nas je vreme idealno +25°C milina jedna.

      Избриши
  7. Фантастика!!!Язык можно проглотить,представляю,как это вкусно!!!:))

    ОдговориИзбриши