петак, 21. август 2015.

Hladna supa od krastavca i kelerabe

Ovakve hladne supe su idealne za ove tople dane, zdrave su, ukusne, naprave se za 5 do 10 minuta i ne moramo da provodimo puno vremena u kuhinji. Pored ove supe / čorbe, može se dodati neki sendvič i ručak je gotov.


Sastojci:

500 g gustog jogurta
1 osrednja keleraba
1 veći krastavac
1 do 2 čena belog luka
3 struka mladog luka
peršun,mirođija
so, biber

Priprema:

Krastavac oprati i sad su mladi, koricu ne treba ljuštiti. ( ako kojim slučajem krastavci imaju velike semenke, onda ga očistiti od njih )
Iseći na kocke.
Kelerabu oljuštiti i nju iseći na kocke.
Ako nemate kelerabu, možete da koristite karfiol ili brokoli, šta imate pri ruci.

U blender staviti jogurt, kelerabu, krastavac, beli luk, mladi luk, ( ako ga nemate staviti 1 malu ljutiku ) so, biber, mirođiju i peršun po ukusu i sve samleti u glatku masu.
Ostaviti u frižider bar sat vremena da se dobro ohladi ( ja nisam jer su mi svi sastojci bili u frižideru, vi, ako stavljate u frižider, posoliti tek pred služenje ) promešati i poslužiti hladno sa kašikom jogurta ili kisele pavlake.
Posuti sa listićima mirođije pred služenje.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар