уторак, 11. август 2015.

Brzi rolat sa breskvama

U moru novih recepata vrlo često preskočimo dobre recepte, da ne bi slike Liljane, verovatno ne bih ni videla ovaj recept...ta slika isprobanog recepta me je dovela do odličnog rolata, koji se tako brzo napravi a izuzetnog je ukusa.
Originalni recept je odavde a ja ću vam napisati kako sam ga ja napravila 


Sastojci:

5 XL jaja
100 g šećera
2 kesice burbon vanilinog šećera
korica limuna
130 g brašna
1 kesica praška za pecivo
30 ml ulja
1 kg bresaka
 1 do 2 kašike otopljenog putera

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca i ostaviti tako da odstoje na sobnoj temperatui ( belanca se mnogo lakše odvajaju od žumanaca dok su hladna )

Umutiti belanca u čvrst šne,postepeno dodavajući ostatak šećera i kad je sve 
sjedinjeno i umućeno dodavati jedno po jedno žumance i posle svakog žumanca umutiti i tek onda dodati sledeće.
Dodati ulje limunovu koricu i to sjediniti sa jajima.
Na kraju dodati prosejano brašno, koje ste  izmešali sa praškom za pecivo i sjediniti sa žicom za mućenje. Dobićete malo gušću masu.

Pleh, veličine 42cm X 30cm, prekriti pek papirom i papir premazati sa otopljenim puterom.
Zrele breskve oprati i iseći na listiće oko pola do 1cm debljine i  poređati isečene listiće na podmazan pek papir.

Izmešati šećer sa 2 kesice burbon vanile i posuti sa 1 do 2 kašike šećera, isečene breskve.


Sipati umućenu masu preko bresaka, poravnjati i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.


Kad se ispeklo, prevrnuti pečenu koru na drugi pek papir, malo veći od pleha.


Vrlo pažljivo skinuti pek papir na kom se pekla kora sad su vam breskve okrenute prema gore, pomoću donjeg papira vrlo pažljivo zaviti rolat.


Tako zavijen rolat vrlo pažljivo preneti na žicu i ostaviti da se dobro ohladi pre nego što ga isečete na šnitice i poslužite.
Pred služenje posuti sa prah šećerom.


Prijatno!!!!

8 коментара: