Nama je ova salata bila lagani ručak, jer juče smo se prejeli, a vama može da bude prilog uz neko meso ili lagana večera.
Sastojci:
desetak manjih rotkvica
zeleni deo praziluka ( ne mora )
1 kašika sitno iseckanog peršuna
Za preliv:
150 ml kiselog mleka ili jogurta
30 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
po ukusu so, biber, tučena paprika
Priprema:
Krastavac oprati i ako je tanji,iseći na krugove, ako je malo veći onda preseći prvo na polovine i tek onda iseći.
Rotkvice oprati i njih iseći na krugove.Staviti u veću zdelu.
Originalni recept nema praziluk, ja sam imala jedno parčence, koje mi je bilo žao da bacim, te sam ga sitno iseckala,posolila i rukom malo izmenjala da bi mi luk omekšao, jer taj deo je dosta tvrd,dodati u zdelu.
Preliti preko salate,promešati i staviti u frižider na 15 minuta da se malo rashladi.
Prijatno!!!!
Mmm, I love it! It would be the perfect dinner for me! May be I would combine it with a boiled egg. :)
ОдговориИзбришиHugs, my dear Zoki, it looks so yummy! :)
Sasvim privlacno i ukusno izgleda; savrsena za ljetno osvjezenje!
ОдговориИзбришиАз правя подобна салата.
ОдговориИзбришиЖълтъците на сварени яйца се намачкват с киселото мляко.
Смесват се краставици, репички и сварените белтъци.
Става чудесно!
Поздрави!
Благодарение Dani . Има много вариации на тази тема , така че всеки път, може да бъде различен . Топлите пожелания.
ОдговориИзбриши