уторак, 25. август 2015.

Pancakes od kukuruza i tikvica

Doneo mi je prijatelj tikvice iz njegove bašte, i iskrena da budem ne volim ih, jer on ih pusti da previše narastu i onda mi nisu tako ukusne kao one male tikvice, ali bilo mi je žao da ih bacim tako da sam rešila da od jedne napravim ove pancakes a šta ću od druge, još ne znam.


Sastojci:

Šolja = 250 ml

4 jaja
1/4 šolje ulja
2 kašičice soli
1/2 kašičice sveže samlevenog bibera
1 kašičica suvog bosiljka
1 kašičica suvog origana
3 šolje izrendanih tikvica
1 šolja svežeg ili smrznutog kukuruza
1 šolja izrendanog cheddar sira ili sir koji vi volite
1 i 3/4 šolje brašna

Priprema:

U veliku zdelu staviti jaja, ulje, suve začine, so i sve umutriti sa žicom za mućenje,dodati izrendane tikvice, izrendan sir i kukuruz i sjediniti sve zajedno sa spatulom, na kraju dodati brašno i pažljivo sjediniti sa masom od tikvica, pazite da vam negde ne ostane brašno koje nije sjedinjeno sa masom od tikvica.

U veći i teži tiganj od tučenog gvožđa staviti vrlo malo ulja i na osrednjoj temperaturi zagrejati ulje.
Sa kašikom za sladoled ili običnom kašikom, uzimati masu od tikvica i stavljati u zagrejan tiganj i sa kašikom malo pritisnuti da se masa poravnja u palačinku. Pržiti dok donja strana ne porumeni, pažljivo okrenuti i pržiti i drugu stranu.
Po potrebi dodati još ulja dok pržite pancakes.
Ako imate električni grill,još je bolje, tu vam treba jako malo ulja da napravite ove pancakes.

Ipržene pancakes staviti na tanjir, preko koga ste stavili kuhinjski papir, da se višak ulja ocedi.
Takođe možete da napravite malo veće burgere, uvaljati ih u hlebne mrvice ( panko ) i ispeći ih u rerni na 165°C oko 30 minuta ( u zavisnosti koliko velike burgere napravite )
Ja sam moje pancakes poslužila sa umakom od kisele pavlake,ajvara i ljutog sosa.

Нема коментара:

Постави коментар