уторак, 18. август 2015.

Lepeza tikvice

Ako može da se pravi krompir na ovaj način, zašto nebi mogle i tikvice...idealan prilog uz meso ili samostalni ručak


Sastojci:

po 1 tikvica po osobi
2 kašike maslinovog ulja
75 g dimljenog sira ili sir koji imate
4 šnite dimljene slanine
2 kašike izrendanog parmezana
sitno iseckan peršun ili vlašac

Priprema:

Tikvice oprati,osušiti i odseći im vrh i kraj.
Između dve varjače staviti tikvicu i iseći na 1cm debljine, varjače će vam pomoći da ih ne isečete do kraja.
Slaninu ispržiti i ocediti od viška masnoće ( ja moju slaninu pržim u rerni i uvek mi ostanu prave šnite, ne onako uvijene kao kad ih pržite u tiganju i ne pršti mi po celoj plotni da posle još moram i da ribam )


Tikvice premazati sa maslinovim uljem između isečenih delova i preko.
Zagrejati rernu na 200°C
Tikvice staviti na pleh, koji ste prekrili pek papirom i peći ih oko 20 do 25 minuta,ja sam moje pekla 20 minuta, volim kad su mi hrskave.

Izvaditi ih iz rerne i ostaviti kratko da se prohlade.

Između sečenih delova stavljati po kockicu sira ( ja sam koristila havarti sir sa začinima i malo dimljene goude ) i parče slanine,svaku šnitu iseći na 4 do 5 manjih parčića,vratiti nazad u rernu da se samo zapeče i sir otopi.


Izvaditi iz rerne i posuti sa sveže izrendanim parmezanom, sitno iseckanim peršunom ili vlašcem.
Tikvice možete staviti i na roštilj, ali ispod obavezno staviti alu foliju da vam se sir otopi na njoj ( meni je to lakše u rerni )

Poslužiti toplo.


2 коментара:

  1. uvek ideje do svakog detalja ...
    Zoko,
    Volim kad ima sve ovako i slikovito objašnjeno i sve .. ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Biljana, hvala ti...negde i od nekog se moramo naučiti,hvala Bogu da ima nas koji žele da poidele ono što znaju i što su naučili. Topli pozdrav.

      Избриши