Znam da je puno vruće, ova salata vam može biti kompletan ručak a idealno je i za vreme posta.
Sastojci:
3 lista lisnatog kelja ili svežeg spanaća
250 do 300 g skuvanih leblebija / naut / slanutak
1 mala glavica ljubičastog luka
2 čena belog luka
5 - 6 sušenih pradajza u ulju
100 g crnih maslinki
1 kašičica kapara
2 kašike sitnije sečenog peršuna
so i biber
sok i korica 1 limuna
maslinovo ulje
Priprema:
Pustiti da provri i onda smanjiti na tihu temperaturu i kuvati oko 25 minuta ili dok pšenica ne omekne.
Procediti, isprati sa hladnom vodom i ostaviti da se ocedi.
Leblebije potopiti noć pre,isipati tu vodu,naliti sa čistom vodom i kuvati dok se ne skuvaju.
Ocediti ih od vode i isprati sa hladnom vodom i ako možete,skinuti im kožicu i ostaviti da se ocede.Ako imate da kupite konzervirane,1 konzerva vam je dovoljna,njih isprati hladnom vodom i ostaviti da se ocede.
Lisnati kelj oprati i istresti višak vode sa listova, očistiti od zadebljalih drški i iseckati što možete tanje trakice, posoliti i malo ga izmeljati rukom da omekša.
Sušeni paradajz iseći na sitnije komade.Kapare iseckati sitnije.
Beli luk ispasirati a ljubičasti luk iseći što tanje možete.
Maslinke iseći na kolutove.
Ostaviti salatu u frižider i ne mora, bar sat vremena da se ukusi sjedine.
Prijatno!!!!!
Great post dear, I hope you visit my blog also. Keep in touch, pls. Best regards from Sarajevo.
ОдговориИзбришиhttp://mylovelyfashionbih.blogspot.com/
Thank you...from time to time I do visit your blog, next time I will make sure that I write comment. Have a great day and thank you for stopping by. Warm regards:))))
ОдговориИзбриши