петак, 7. јун 2013.

Pečeni mladi krompirići u košuljici

Krompir mi je jedna od omiljenih namirnica a kad uz to još dodamo šampinjone i suvu slaninicu,to mi je onda kompletan obrok. Ovo je recerpt moje drage cool prijateljice Babilu, kojoj se od srca zahvaljujem.



Sastojci:


1 kg mladog krompira ( ako ga nemate, može i stariji krompir )
400 g manjih šampinjona
4 manje glavice mladog luka
nekoliko čena belog luka
200 g suve slanine
50 g putera (margarina )
kašika-dve ulja
biber,so, vegetin začin za krompir

 Priprema:

Mlade krompiriće dobro oprati sa četkicom, ali ih ne ljuštiti.

U dublju tepsiju staviti ulje i dodati oprane krompiriće,iseckani crni luk.krupnije isečen beli luk  ( ja sam koristila mladi, zeleni luk i dodala sam ga kasnije ) ako su krupniji iseći ih na pola,promešati ih da se uvaljaju u ulje i onda ih začiniti po ukusu,naseckati puter odozgore i staviti da se peku u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 185*C i peći ih oko 15 minuta.

Dok se krompirići peku, očistiti šampinjone i ako su krupniji iseći ih na pola ili četvrtine, slaninu iseći na manje komadiće.

Izvaditi krompiriće iz rerne, dodati šampinjone i suvu slaninicu, sve izmešati zajedno i peći dok vam  krompirići ne omekšaju.

Poslužiti toplo sa sazonskom salatom

Mešavina putera i ulja će vam dati finu boju i hrskavost krompirića, ako ne volite puter,slobodno izostavite ali dodajte više ulja, takođe možete izostaviti slaninicu i poslužiti kao prilog nekom mesu ili umesto slaninice staviti neku finu kobasicu....mogućnosti su beskonačne.Umesto da pečete krompiriće možete ih i ispržiti,u dubljem tiganju, na ringli.

Prijatno i uživajte u ovom finom i jednostavnom ručku!!




4 коментара: