субота, 8. јун 2013.

Spanać sa jajima i sirom

Svi volimo pite od sira sa spanaćem, ovo je malo drugačiji način kako da pripremite doručak ili večeru,vama i vašim najdražima. 



Sastojci:

    
250 g mladog spanaća
     200 ml tečne pavlake
     4 jajeta
     po ukusu vegete, bibera
     na vrh noža muškatnog oraha
     20 g rendane goude sira ili belog cheddar sira
     po ukusu izmrvljene fete
     1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

U veći tiganj staviti kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja pa staviti opran i oceđen spanać da se proprži.

Propržen spanać ocediti a tečnost sačuvati.
Stavti spanać u podmazane, manje, vatrostalne posudice.


U tečnost, koja vam je ostala od spanaća, sipati pola tečne pavlake, pa kuvati dok se ne zgusne, oko 3-4 minuta, dodati malo vegete,bibera i muškatnog oraha.

Na spanać, koji ste stavili u vatrostalne posudice, sipati drugu polovinu tečne pavlake,napraviti mala gnezda u spanaću, pa razbiti po jedno jaje u svako gnezdo.

Preko jaja sipati zgusnuti sos,narendani sir i smrvljenu fetu, pobiberiti još malo.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko 20 minuta.
Mi volimo rovito pečena jaja pa sam ih pekla 18 minuta, vi ako volite pečenija jaja, pecite duže.



 Poslužiti sa prepečenim hlebom i paradajzom, mi smo jeli sa paprikama punjene sirom.

Prijatno!!!!!

4 коментара:

  1. Me encanta este plato, una combinación perfecta, me lo apunto para hacer en mi cocina. Un saludo y buen fin de semana

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман8. јун 2013. 16:51

    Jako lepo! Dobra ideja za subotnji ili nedeljni dorucak. Znam da nije isto, ali valjda moze i sa zamrznutim spanacem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Samo ga odmrzni prvo i dobro iscedi pre nego što ga propržiš. Topli pozdrav.

      Избриши