четвртак, 18. октобар 2012.

Džem od krušaka i ruzmarina


Sastojci:

cup = 250 ml

8 šolja očišćenih zrelih krušaka, viljamovke
2 kašičice limunove korice, sitno narendane
125 ml svežeg limunovog soka
3 šolje šećera
1 šolja meda
2 kašičice seckanih ruzmarinovih listića

Priprema:


 U veću šerpu, staviti očišćene, i na kocke nasečene kruške.

  Dodati im naribanu koricu i sok od limuna, sećer i med.

   Pustiti da provri na osrednjoj temperaturi, stalno mešajuci da se šećer otopi.

  Smanjiti temperaturu, dodati naseckani ruzmarin pa krčkati 25 do 28 minuta, mešajući češće, 5 minuta pred kraj kuvanja moraćete stalno da mešate, jer počinje da se zgušnjava pa da vam ne izgori.

  Skuvani džem sipati u čiste sterilizovane i vruće tegle.

  Okolo tegli očistiti od džema, zatvoriti ih, pa ih vruće staviti u šerpu u kojoj je vruća voda, pustiti da provri, pa ih kuvati 10 minuta, ali počnite da brojite vreme, kada voda provri.

 Pasterizovane tegle sa džemom staviti na žicu i ostaviti da se ohladi.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар