среда, 18. септембар 2013.

SALATA OD PEČENIH PAPRIKA

Belolučene paprike obožavam ( hvala Bogu da ih i muž voli ) i evo još jedan način kako ih napraviti da imamo finu salatu,kao prilog,nekom mesu.


 Sastojci:

500 g paprika po izboru ( kod mene su  ljute )
1 kašika peršuna
2-3 čena belog luka

Za preliv:

1 do 2 limete
3-4 kašike maslinovog ulja
1 do 2 kašike meda
morska so, po ukusu
sveže mleveni biber, po ukusu


Priprema:

Paprike oprati, osušiti i ispeći ih u rerni ,samo gornji grejač, dok kožica ne pocrni.






Pečene paprike stavljati u šerpu i poklopiti, da se paprike podpare.Ostaviti da se ohladi.
Oljuštiti paprike,po želji možete skinuti peteljke i odstraniti im semenke. ( ja to ne radim, meni su nekako lepše ovako cele...svako pri jelu može da odstrani peteljku i semenke )



Staviti ih u zdelu,iz koje ćete servirati i preliti ih sa prelivom, koji ćete napraviti ovako:

Iscediti sok od jedne ili  dve limete,dodati pasirani beli luk,sitno iseckan peršun,med,maslinovo ulje so i biber i sve to umutite sa malom žicom za mućenje.



Kod mene ćete uvek videti više belog luka,jer ga obožavamo.Preliti preko paprika i ostaviti malo na sobnoj temperaturi,pre služenja.

Prijatno i uživajte!!!!

2 коментара:

  1. I ja ih obožavam:) Ovako ih nisam pripremala, interesantno mi je to sa medom i biberom. Probam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. malo drugačije od naših tradicinalnih belolučenih paprika.Hvala.

      Избриши