Belolučene paprike obožavam ( hvala Bogu da ih i muž voli ) i evo još jedan način kako ih napraviti da imamo finu salatu,kao prilog,nekom mesu.
500 g paprika po izboru ( kod mene su ljute )
1 kašika peršuna
2-3 čena belog luka
Za preliv:
1 do 2 limete
3-4 kašike maslinovog ulja
1 do 2 kašike meda
morska so, po ukusu
sveže mleveni biber, po ukusu
Priprema:
Paprike oprati, osušiti i ispeći ih u rerni ,samo gornji grejač, dok kožica ne pocrni.
Pečene paprike stavljati u šerpu i poklopiti, da se paprike podpare.Ostaviti da se ohladi.
Oljuštiti paprike,po želji možete skinuti peteljke i odstraniti im semenke. ( ja to ne radim, meni su nekako lepše ovako cele...svako pri jelu može da odstrani peteljku i semenke )
Staviti ih u zdelu,iz koje ćete servirati i preliti ih sa prelivom, koji ćete napraviti ovako:
Iscediti sok od jedne ili dve limete,dodati pasirani beli luk,sitno iseckan peršun,med,maslinovo ulje so i biber i sve to umutite sa malom žicom za mućenje.
Kod mene ćete uvek videti više belog luka,jer ga obožavamo.Preliti preko paprika i ostaviti malo na sobnoj temperaturi,pre služenja.
Prijatno i uživajte!!!!
I ja ih obožavam:) Ovako ih nisam pripremala, interesantno mi je to sa medom i biberom. Probam!
ОдговориИзбришиmalo drugačije od naših tradicinalnih belolučenih paprika.Hvala.
Избриши