Imala sam dve kese za pečenje mesa i potpuno sam zaboravila na njih, dok
sasvim slučajno ih ne videh u ostavi...znajući koliko je meso sočno iz
njih odluka je pala da pečem piletinu u njoj.
Sastojci:
2 do 3 pileća batka po osobi ( može i cela kokoška )
limun sok i naribana korica
4-5 čena pasiranog belog luka
nekoliko grančica majčine dušice
2 kašike maslinovog ulja
5-6 listova sitno iseckane kadulje
1 kašičica vegetinog začina za piletinu
pola kašičice mlevene dimljene paprike
po ukusu biber
2 do 3 pileća batka po osobi ( može i cela kokoška )
limun sok i naribana korica
4-5 čena pasiranog belog luka
nekoliko grančica majčine dušice
2 kašike maslinovog ulja
5-6 listova sitno iseckane kadulje
1 kašičica vegetinog začina za piletinu
pola kašičice mlevene dimljene paprike
po ukusu biber
Priprema:
Piletinu oprati i osušiti ali joj ne skidati kožicu.Odstraniti višak masnoće.
U veću činiju staviti piletinu,preliti sa limunovim sokom i maslinovim uljem,posuti sa narendanom limunovom koricom i sitno iseckanim začinskim biljem, povegetiti,dodati crvenu dimljenu mlevenu papriku i pobiberiti po ukusu i sve dobro izmešati.
Sveže začinsko bilje možete dodavati i oduzimati po vašem izboru i ukusu.
Jednom davno sam pekla dva parčeta jagnjetine, jedno u ovoj kesi,jedno bez...meso koje se peklo u kesi je bilo mnogo mekše i sočnije.
Prednost pečenja na ovaj način je da ne morate da ribate posudu u kojoj ste pekli,skupiti kesu i baciti u đubre.
Prijatno!!!!!
U veću činiju staviti piletinu,preliti sa limunovim sokom i maslinovim uljem,posuti sa narendanom limunovom koricom i sitno iseckanim začinskim biljem, povegetiti,dodati crvenu dimljenu mlevenu papriku i pobiberiti po ukusu i sve dobro izmešati.
Otvoriti kesu za pečenje i staviti piletnu u nju, ako ima bilo kakvog soka ili začina u zdeli,sipajte i to u kesu.
Zatvorite kesu gore sa nekim kuhinjskim koncem, ( ovde dođe zajedno sa kesom,ne znam kako bih prevela na srpski ) i sa iglom gore, blizu gde ste zavezali kesu, izbosti na nekoliko mesta.
Staviti kesu u vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći i sve zajedno staviti u frižider najmanje nekoliko sati, da se meso marinira.
Zatvorite kesu gore sa nekim kuhinjskim koncem, ( ovde dođe zajedno sa kesom,ne znam kako bih prevela na srpski ) i sa iglom gore, blizu gde ste zavezali kesu, izbosti na nekoliko mesta.
Staviti kesu u vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći i sve zajedno staviti u frižider najmanje nekoliko sati, da se meso marinira.
Uključiti rernu na 185*C i peći piletinu oko sat vremena.( u zavisnosti od veličine i starosti piletine,možda će trebati manje )
Pečenu piletinu izvaditi napolje iz rerne, pažljivo raseći kesu sa makazama po sredini ( pazite da vas para iz kese ne ispeče ),izvaditi komade mesa a sok koji je ostao u kesi,preliti preko piletine.
Pečenu piletinu izvaditi napolje iz rerne, pažljivo raseći kesu sa makazama po sredini ( pazite da vas para iz kese ne ispeče ),izvaditi komade mesa a sok koji je ostao u kesi,preliti preko piletine.
Poslužiti toplu sa nekim prilogom i salatom po izboru.( kod nas je bila kupus salata i pečeni krompir sa povrćem )
Sveže začinsko bilje možete dodavati i oduzimati po vašem izboru i ukusu.
Jednom davno sam pekla dva parčeta jagnjetine, jedno u ovoj kesi,jedno bez...meso koje se peklo u kesi je bilo mnogo mekše i sočnije.
Prednost pečenja na ovaj način je da ne morate da ribate posudu u kojoj ste pekli,skupiti kesu i baciti u đubre.
Prijatno!!!!!
Joj kako je dobro, u pravu si, zahvalne su ove kese upravo zbog toga da se ne pere posuda u kojoj se peklo a i sve se peče u sopstvenom soku i pari...
ОдговориИзбришиHvala Zoro, potpuno si u pravu i zaista je ukusno. Ja sam totalno zaboravila na nih, dok je sasvim slučajno ne videh u ostavi...biće za još jednom da se ispeče.Pozdrav, draga moja.
Избришиjako volim u vrećicama peći meso i povrće, super je ova piletina
ОдговориИзбришиHvala Nina...ja tako retko to radim, ali od sada ću malo ćešće.
Избриши