Idealno za doručak uz čašu jogurta ili za vaše društvo, uz čašu hladnog piva.
Sastojci za testo:
500 g brašno tip 500
250 ml toplog mleka
10 g suvog kvasca
50 g otopljenog putera
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 komada jaja
Sastojci za nadev:
150 g suve slanine
100 g belog čedar sira
2 kašike sitno seckanog peršuna
1 glavica sitno seckanog crnog luka
Za premazati testo:
1 jaje
nekoliko kapi vode ili mleka
susam
Priprema:
Slaninu sitno iseckati ( ja sam koristila
canadian bacon i to su 7 dugih šniti) i pržiti u teflonskom tiganju dok
blago ne porumeni, dodati sitno seckan crni luk i pržiti nekoliko
minuta, povremeno promešajte. Pazite da vam luk ne izgori, treba da je
upržen ali da ne promeni boju,dodati sitno seckan peršun,promešati i
isipati na tanjir, na koji ste stavili nekoliko kuhinjskih papira, da
vam se ocedi od viška masnoće.
Sir izrendati na sitniju stranu renda i ostaviti na stranu.
Sir izrendati na sitniju stranu renda i ostaviti na stranu.
U veću posudu za mešenje staviti 450 g
brašna,suvi kvasac,otopljeni puter,jaja, šećer,so dodati toplo mleko i
sve to umesiti. Isipati na radnu površinu i po malo dodavati ostatak
brašna, ( možda vam neće trebati svo brašno) umesiti veoma glatko i
elastično testo. Mesiti oko desetak minuta.
Umešeno testo oblikovati u loptu, vratiti nazad
u posudu, premazati sa malo ulja, pokriti providnom folijom i ostaviti
da se udupla.
Uduplano testo premesiti,oklagijom ga rastanjiti u obliku pravougaonika (ako je testo dobro umešeno imaće plihove dok ga tanjite) dužine pleha u kom ćete peći,ja sam pekla u 9cm X 32cm posuti oceđenom slaninom i lukom, preko posuti narendani sir i uviti kao štrudlu.
Kalup dobro namazati ( koristim sprej za pečenje),krajeve štrudle podviti i staviti u pleh. Ponovo pokriti testo i ostaviti da naraste.Naraslo testo premazati umućenim jajetom sa nekoliko kapi vode,posuti po želji susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175-180*C oko 35 do 40 minuta.
Ispečenu štrudlu ostaviti oko 5 minuta u kalupu da se prohladi,izvrnuti je na žicu i ohladiti. Poslužiti je toplu.
Originalni recept je odavde
Testo je fenomenalno, možete praviti i slatku štrudlu od njega.
Prijatno!!!
Uduplano testo premesiti,oklagijom ga rastanjiti u obliku pravougaonika (ako je testo dobro umešeno imaće plihove dok ga tanjite) dužine pleha u kom ćete peći,ja sam pekla u 9cm X 32cm posuti oceđenom slaninom i lukom, preko posuti narendani sir i uviti kao štrudlu.
Kalup dobro namazati ( koristim sprej za pečenje),krajeve štrudle podviti i staviti u pleh. Ponovo pokriti testo i ostaviti da naraste.Naraslo testo premazati umućenim jajetom sa nekoliko kapi vode,posuti po želji susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175-180*C oko 35 do 40 minuta.
Ispečenu štrudlu ostaviti oko 5 minuta u kalupu da se prohladi,izvrnuti je na žicu i ohladiti. Poslužiti je toplu.
Originalni recept je odavde
Testo je fenomenalno, možete praviti i slatku štrudlu od njega.
Prijatno!!!
It looks so tasty.... :)
ОдговориИзбришиlliana it is... when ever you have a chance try it.Thanks a lot.
ИзбришиPravim slicno, jer je jako zgodno za djecije skolske ruckove...
ОдговориИзбришиIzuzetno mi je drago da i ti praviš slično.Pozdrav.
ИзбришиMmmm, sjajno!
ОдговориИзбришиHvala Mirjana...
ИзбришиI ja pravim nešto slično, sa dimljenom vratinom i sirom, al tvoj zaista izgleda predivno. Ovo je jako fino, potvrđujem. Nestaje još dok je topao.
ОдговориИзбришиHvala Tamara...testo je izuzetno fino. Od srca ti hvala i radujem se da znaš koliko je ova štrudla fina.
ИзбришиIsprobano, odlično je - nestaje dok je još toplo.
ОдговориИзбришиKod nas i ne stigne da se ohladi a ako nam ostane onda je malo zagrejemo u rerni i jedemo je za doručak.Od srca ti hvala i radujem se da vam se dopalo.
ОдговориИзбриши