недеља, 6. октобар 2013.

TIRAMISU SA MALINAMA

Za sve vas koji volite ovu poslasticu.


Sastojci:


    1 limun,naribana korica
     500 g mascarpone sira
     4 žumanca
     4 kašike šećera
     200 ml hladne  kafe
     40 ml brendi
     150 g tamne čokolade
     po želji za dekoraciju maline i listovi mente
     150 g piškota
     1 kašika ekstrakt vanile ili vanilla paste


 Priprema:


U zdelu staviti žumanca i šećer i umutiti na najačoj brzini, dok ne postanu vazdušasta i svetla. ( za vas koji ne jedete neprerađena jaja možete ih skuvati na pari )

Umešati kašiku po kašiku mascarpone sira u prethodnu smesu, i svaki put umutiti mikserom dodati naribanu koricu limuna i kašiku vanile pa sve dobro izmešati. 

U posebnu i širu posudu, izmešati hladnu kafu i brendi pa polovinu keksa za tiramisu namočiti ovlaž u tu smesu pa ih naredjati u 6 posudica za dezert. 

Preko keksa staviti 2-3 kašike smese od sira pa onda staviti onu drugu polovinu keksa, prethodno namočenih u smesu od kafe i brendija, i na kraju prekriti sa ostatkom smese od sira. 

Ohladiti najmanje 5 sati.  

Ukrasiti rendanom čokoladom pa dekorisati malinama i listićima nane.

Prijatno!!!!

6 коментара:

  1. Amazing! Well done, Zokie!
    I really like it, but I'm searching for a recipe which doesn't consist of coffee. :)
    Have a nice day, my dear friend!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks a lot my dear friend. I am sure that you can use some fruit juice instead of coffee,like orange juice.Have a wonderful day and enjoy your Sunday!!!

      Избриши
  2. Sam pogled na vašu naslovnu fotografiju je raj za oči. Pregledne fotografije, do detalja napisani recepti, prezentacija odlična. Neke od recepata sam isprobala, a neke ću sigurno isprobati sa vašeg bloga;)
    Tiramisu je manje- više sličan samo ga redjam u četvrtastu činiju.
    Puno pozdrava.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Rado puno i radujem se da ti se dopada moj blog.Trudiću se da donesem nešto novo i interesantno.Topli pozdrav.

      Избриши
  3. Draga Zorice trebala si vidjeti kako sam se prvo iznenadila pa nasmijala kada sam vidjela sliku, a zatim i recept. Prije par dana sam ga isprintala sa Coolinarike da ga isprobam, kad evo ga sada ovdje :) Tiramisu volim , a ovaj dodatak malina mi se čini baš dobar, osim vizuelno sigurno i okusom osvježe ovaj fini kolač !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Branka, hvala ti puno.Mnogo je mojih recepata na Coolinarici i polako ih prenosim na svoj blog,jer ovde mi se čine da su u boljem pregledu. Od srca ti hvala i topli pozdrav ti šaljem.

      Избриши