Koja ustvari može biti kompletan obrok....ideja je odavde sa nekim mojim izmenama.
Vreme je posta, probajte je i vi.
Sastojci:
1 veća sočna jabuka
1 mala tikvica
3-4 struka mladog luka
50 do 75 g dimljenog lososa
sok od pola limuna
2-3 kašike ulje od oraha ili avokada
po ukusu morska so i sveže samleven biber
peršun
Priprema:
Iscediti sok u posudicu i dodati ulje,so i biber i ostaviti sa strane.
Jabuku očistiti, ali ne ljuštiti i iseći na kocke, staviti u zdelu.
Malom žicom za mućenje umutiti sok od limuna i ulje i preliti preko
jabuke. Sve promešati da jabuka ne pocrni.
Iseći tikvicu, takođe je ne ljuštiti i iseći na kocke, dodati u zdelu gde su jabuke.
Mladi luk iseći na tanje krugove, zajedno sa zelenim delom,ili mali ljubičasti luk ( ljutiku/aljmu/luk arpadžik ) iseći na sitnije kocke i staviti u zdelu sa ostalim sastojcima.
Na kraju dodati avokado, koji ste takođe isekli na kocke i sve to pažljivo promešati.
Mladi luk iseći na tanje krugove, zajedno sa zelenim delom,ili mali ljubičasti luk ( ljutiku/aljmu/luk arpadžik ) iseći na sitnije kocke i staviti u zdelu sa ostalim sastojcima.
Na kraju dodati avokado, koji ste takođe isekli na kocke i sve to pažljivo promešati.
Dimljeni losos iseći na sitnije kockice i izmešati sa ostalim povrćem i
dodati sitno iseckan peršun. Probati da li je potrebno još soli i bibera
ili limunovog soka i poslužiti sa prepečenim hlebom.
Prijatno!!!!