Vreme je bundeva, gde god da se okrenemo tu su.
Sastojci za pire:
1 veći krompir
malo putera
malo mleka
soli
Za fil:
4-5 struka mladog luka, samo beli deo
50 g mladog kramastog sira
50 g Gouda ili cheddar sir
50 g sitno seckane pršute
1 kašika sitno seckanog peršuna
3 čena pasiranog belog luka
po ukusu vegeta mediteranski mix,biber,so
1 mala ljuta papričica
i još:
peršun
1 manja bundeva, oko 750 g do 1 kg
sveže rendani parmezan
Priprema:
Bundevu oprati i preseći na pola.Očistiti od semenki.Premazati sa maslinovim uljem i posoliti.Okrenuti sečenu stranu dole i peći oko 30 do 35 minuta.
Dok se bundeva peče pripremite pire krompir.
Sitno iseckajte beli deo mladog luka, ako nemate mladi luk, koristite ljutiku,pasirajte belui luk, iseckajte sitno ljutu papričicu i šunku i sve to staviti u jednu zdelu. Dodati sitno seckani peršun, mladi sir i napravljen pire.
Pečenu bundevu malo prohladiti, te izvaditi meso ali ostaviti dovoljno na stranice da drži svoj oblik.Dodati prethodnoj smesi i svemu tome dodati pola kašičice vegetinog mediteranskog mixa,sveže mleveni biber i soli po ukusu. Sve dobro sjediniti.
Sa tom smesom napuniti polovine bundeve, posuti sveže mlevenim parmezanom i vratiti u pećnicu još desetak minuta da se s sir otipi a sredina dobro zagreje.
Izvaditi iz rerne, posuti sa još malo parmezana i peršunovog lišća i poslužiti toplo sa obiljem zelene salate.
1 veći krompir
malo putera
malo mleka
soli
Za fil:
4-5 struka mladog luka, samo beli deo
50 g mladog kramastog sira
50 g Gouda ili cheddar sir
50 g sitno seckane pršute
1 kašika sitno seckanog peršuna
3 čena pasiranog belog luka
po ukusu vegeta mediteranski mix,biber,so
1 mala ljuta papričica
i još:
peršun
1 manja bundeva, oko 750 g do 1 kg
sveže rendani parmezan
Priprema:
Bundevu oprati i preseći na pola.Očistiti od semenki.Premazati sa maslinovim uljem i posoliti.Okrenuti sečenu stranu dole i peći oko 30 do 35 minuta.
Dok se bundeva peče pripremite pire krompir.
Sitno iseckajte beli deo mladog luka, ako nemate mladi luk, koristite ljutiku,pasirajte belui luk, iseckajte sitno ljutu papričicu i šunku i sve to staviti u jednu zdelu. Dodati sitno seckani peršun, mladi sir i napravljen pire.
Pečenu bundevu malo prohladiti, te izvaditi meso ali ostaviti dovoljno na stranice da drži svoj oblik.Dodati prethodnoj smesi i svemu tome dodati pola kašičice vegetinog mediteranskog mixa,sveže mleveni biber i soli po ukusu. Sve dobro sjediniti.
Sa tom smesom napuniti polovine bundeve, posuti sveže mlevenim parmezanom i vratiti u pećnicu još desetak minuta da se s sir otipi a sredina dobro zagreje.
Izvaditi iz rerne, posuti sa još malo parmezana i peršunovog lišća i poslužiti toplo sa obiljem zelene salate.