Može da vam bude doručak, ručak ili večera...nama je bio ručak...umesto spanaća koristite, sremuš,zelje, koprive............
Sastojci za palačinke:
2 jaja
180 g brašna
275 do 300 ml mleka
prstohvat soli
25 ml ulja
Sastojci za fil:
500 g spanaća, kopriva, zelja,sremuša
60 g izrendanog parmezana
250 mladog kravljeg sira
prstohvat muškatnog oraščića
po ukusu sveže samleven biber i morska so
Priprema:
Umutiti žicom jaja, dodati mleko, prstohvat soli i na kraju dodavati brašno po malo, dok ne umutite glatku smesu, i na kraju dodati ulje u smesu, koju ćete ostaviti 30 minuta da se odmori.
Peći palačinke. ( ja koristim teflonski tiganj i ne koristim ulje za prženje, zato ga stavljam u smesu za palačinke )
( u originalnom receptu je bilo potrebno pola količine od svega, ali moj kalup je veći i meni je bilo potrebno više palačinki.
Zapremina kalupa je od 1 l koji je potreban za 6 palačinki.
U zdelu staviti mladi sir, dodati oceđen spanać, prstohvat muškatnog oraščića, jaje, polovinu izrendanog parmezana, so i biber i sve sjediniti.
Uzeti nekoliko kašičica smese od spanaća i rasporediti po palačinki kao mali valjak, podviti stranice palačinke i zaviti u rolatić.
Kad ste završili sa palačinkama preliti ih sa dva umućena jajeta u koje ste dodali, ostatak izrendanog parmezana, so i biber po ukusu.
Zatvoriti sa delovima palačinki, koje vise sa strane.
Ohladiti, okrenuti,iseći na šnite i poslužiti sa zelenom salatom,jogurtom ili šta vi volite.
Prijatno!!!
Aaaa, pa ovo je sjajno! Odlična ideja.
ОдговориИзбришиHvala Tanja...ovo bih volela da probam sa sremušem, jer mislim da bi mu ukus bio fantastičan, ali dok ga ne nađem,dobar je i spanać.
ИзбришиAtraktivan presjek: u ukus ne sumnjam!
ОдговориИзбришиJasna, jako dekorativno izgleda i meni je ovo odlično za nedeljni brunch ...Hvala.
ИзбришиSo green, so fresh, so tasty, so original! Spring is here. :)
ОдговориИзбришиHugs, my dear Zok!
Thank you, my dear Gery...We loved it. Have a great week and hugs and kisses:)))
ИзбришиProbala sam da napravim nešto slično, ali mi nije izgledalo ovako pod konac. Savršeno!!
ОдговориИзбришиSandra moja, važno je da je bilo ukusno, neće uvek da ide onako kako mi hoćemo...desilo se meni skoro da sam pravila nešto po receptu i nije uopšte ispalo kao što je bilo na slici, ali je bilo vrlo ukusno.Topli ti pozdrav šaljem.
ИзбришиOvo je genijalno draga Zorice, ukusno i dekorativno, a tko ne voli fine palačinke, odlične i u ovom slanom izdanju !
ОдговориИзбришиMi smo ih pojeli za jedan dan, ručak i ono malo što ostade pojedosmo za večeru.
ОдговориИзбришиJako mi se svidio recept. Fotografirala sam narezane ploške skroz ohlađene, ali lijepo se reže i dok je toplo. Jeli smo ih tople, nakon samo 40ak min. hlađenja i nije se ništa niti raspadalo, niti razmatalo. Odlično!
ОдговориИзбришиDraga tortice, ja ti se od srca zahvaljujem i jako se radujem da si isprobala ovaj,zaista lep, recept. Mi smo ih jeli tople, i ovo na slici je sečeno dok je bilo toplo. Topli pozdrav.
ИзбришиPrelepo baš izgleda.
ОдговориИзбришиHvala ti, draga moja Biljana.
ИзбришиIdeja za 10.
ОдговориИзбришиDrago mi je da ti se dopada.
ИзбришиIsprobano s koprivom.
ОдговориИзбриши