Salate, koji su kompletni obroci, za mene su fantastične.
Sastojci:
1 manja glavica karfiola
2 do 3 kuvana jaja
6 parčića tanko narezane dimljene slanine
4 struka mladog luka
4 rotkvice
1 štapić celera zajedno sa lišćem
1 limun
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 kašika sitno seckanog peršuna
sveže mleveni biber
Priprema:
Karfiol očistiti i dobro oprati. Ja moje
povrće volim da kuvam na pari,ne volim onaj vodeni ukus koji imaju kad
se kuvaju u vodi i kuvam ga svega 5 minuta, jer volim da je hrskav ( vi
ga kuvajte kako najviše volite ).
Dok se karfiol hladi, ispržiti slaninu na
teflonskom tiganju bez masnoće, ali samo je propržiti,da dobije
boju,ocediti od viška masnoće na kuhinjskom papiru.
Jaja skuvati. Ja ih uvek kuvam na ovaj način.Ohladiti,oljuštiti i iseći na četvrtine ili osmine, šta više volite.
Mladi luk oprati i iseći na sitnije,zajedno
sa zelenim delom,rotkvice oprati i iseći na krugove, celer oprati i
iseći na tanje kružiće zajedno sa lišćem.Ko voli ljuto, može iseckati
jedan mali feferončić.
U posebnu zdelicu iscediti sok od limuna (
vi, koji imate neprskane limune nastružite i koricu ),dodati maslinovo
ulje,pasirani beli luk,kašiku sitno seckanog peršuna ( ja ne dodajem so
jer mi je slanina dovoljno slana, vi, ako volite slanije dodajte so ) i
sveže mlevenog bibera.Sve zajedno umutiti sa malom žicom za mućenje.
U veću i pliću zdelu staviti prohlađen
karfiol,preko karfiola staviti mladi luk,rotkvice i celer,preko staviti
isprženu slaninu i skuvana jaja i preliti sa prelivom od limunovog soka.
Poslužiti odmah.
Prijatno!!!!!
English Version
Cauliflower Salad
I love salads which i can eat as a meal,this is one of them.
Ingredients:
1 small head cauliflower
2 to 3 boiled eggs
6 slices of smoked bacon
4 radishes
4 green onions
1 stalk celery
For dressing:
1 lemon
2 spoons olive oil
1 minced garlic
1 spoon fine chopped parsley
freshly ground black pepper
Directions:
I do not like my vegetables boiled, I always steam my veggies especially when I make salads with them.
Clean, wash and pull in small florets your
cauliflower and stem it for 5 minutes,if you like your cauliflower
cooked more, cook it longer then 5 minutes…I like mine to be crunchy.
Leave steamed cauliflower on the side to cool off.
Cook your bacon with out any oil.Drain on paper towel.
Boil eggs.I always boil them by this method .Cool them,peel and cut in 4 or 8 pieces.
Clean,wash and chop in a smaller pieces green onions, together with green parts,celery and radishes.
In a smaller bowl squeeze lemon,if is lemon
organic, add zest of that lemon,olive oil,garlic,parsley ( I do not add
any salt because bacon is already salty, if you wish you can add see
salt ) and freshly ground black pepper.Whisk it.
In a larger and shallow dish put cauliflower
first,then chopped green onions, celery and radishes,sprinkle with
crumbled bacon,and arrange cut boiled eggs.
Pour dressing over and serve warm.
Bon Appetit!!!!!
Tako je krasan bogata salata,divne boje ima:)
ОдговориИзбришиNelyce moja, hvala....meni su ovakve salate idealne za ručak, ako šta ostanme može i za večeru.
ИзбришиDivna salata
ОдговориИзбришиHvala, draga IrenaLana
ИзбришиPredivna salata. Obožavam takve neke kombinacije...♥ Moj klinac kaže mama daj napravi neku od onih tvojih čudnih salata :) I ova će biti ubačena u moje omiljene .
ОдговориИзбришиHvala Vesna....ja kad ovo napravim tako se lepo najedem i ne osećam da mi je stomak težak, a unutra mi je sve što volim.
Избриши