Izvanredan rolat koji vam može poslužiti za bilo koje slavlje, kao predjelo.
Sastojci za rolat: 3 jaja, 100 ml tople vode, 50 g gustina, 30 g brašna, 1 kašičica mlevene crvene paprike, 2 kašike paradajz pirea, 60 g otopljenog putera, 2 g praška za pecivo, po ukusu soli
Sastojci za fil: 200 g krem sir ( po želji možete staviti masniji domaći kravlji sir ), 2 kašike kisele pavlake,2 struka mladog luka, 1 kašika sitno iseckanog peršuna, 1 mali čen sitno iseckanog belog luka, po ukusu so i biber
Priprema:Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti belanca sa prstohvatom soli u čvrst šne i ostaviti sa strane.
Brašno, gustin i crvenu mlevenu papriku izmešati i prosejati.
Pire od paradajza rastvoriti u toplu vodu.
Pire od paradajza rastvoriti u toplu vodu.
Umutiti žumanca i dodati razmućen pire i sjediniti sve zajedno.
Preko jaja sipati po nekoliko kašika brašna i spatulom sjediniti onda dodavati po malo otopljen puter i njega sjediniti sa smesom, pa opet brašno,puter..dok imate materijala i na kraju sipati celu smesu preko belanaca i spatulom sjediniti u glatku smesu.
Iseći na kolutove, oko 2cm ili malo manje,ukrasiti kako vi volite i poslužiti.
Preko jaja sipati po nekoliko kašika brašna i spatulom sjediniti onda dodavati po malo otopljen puter i njega sjediniti sa smesom, pa opet brašno,puter..dok imate materijala i na kraju sipati celu smesu preko belanaca i spatulom sjediniti u glatku smesu.
Pleh, veličine 22cm X 30cm prekriti sa
papirom za pečenje,sipati smesu svuda ravnomerno i peći u prethodno
zagrejanoj rerni na 175*C oko 10 do 12 minuta.
Ispečen rolat okrenuti na kuhinjsku krpu, pažljivo odlepiti papir za pečenje i zaviti dok je topao.
Ispečen rolat okrenuti na kuhinjsku krpu, pažljivo odlepiti papir za pečenje i zaviti dok je topao.
Dok se rolat hladi umutiti krem sir sa kiselom pavlakom, dodati sve ostale sastojke.
Ohlađeni rolat odviti, premazati sa smesom od sira, ponovo zaviti u najlon foliju, krajeve dobro uvrnuti da se stisnu i ostaviti, najbolje preko noći u frižider.
Ohlađeni rolat odviti, premazati sa smesom od sira, ponovo zaviti u najlon foliju, krajeve dobro uvrnuti da se stisnu i ostaviti, najbolje preko noći u frižider.
Iseći na kolutove, oko 2cm ili malo manje,ukrasiti kako vi volite i poslužiti.
Prijatno!!!!
Bravo! :)
ОдговориИзбришиImam i ja nekoliko recepata za slične rolate, dobro si me podsetila da krenem u akciju :)) Ovakvi rolati su bili popularni jedno vreme, nema žurke, slavlja i rodjendana na kojem ih nije bilo, a onda su, nekako, pali u zaborav, jer su sad popularniji slani mafini i svašta drugo što smo uvezli u našu kuhinju :)
Meni se jako dopada , izgleda veoma dekorativno
ОдговориИзбриши