Punjene paprike obožavam i davno ih nisam pravila...
Sastojci:
7-8 komada belih paprika za punjenje
1 velika glavica crnog luka
pola struka praziluka
3-4 čena pasiranog belog luka
1šargarepa
kašika seckanog peršuna
šoljica od 100 ml quinoe ili pirinča
200 g mlevene piletine ili mesa po vašoj želji
2 kašike pirea od paradajza
1 kašika brašna
1 kašičica mlevene crvene paprike
začini po ukusu;biber, vegeta,so
maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Staviti quinoa u cediljku i ispirati je hladnom vodom dok vam voda nije više bela, dodati je uprženom luku i prziti je nekoliko minuta, na kraju dodati mleveno meso i proprziti dok meso ne promeni boju.Dodati seckan peršun i začiniti sa vegetom, biberom i solju,dodati pola kašičice mlevene crvene paprike, ili po vašem ukusu. Sve dobro sjediniti.
Rernu zagrejati na 180*C šerpu sa paprikama poklopiti i pustiti da se paprike peku oko pola sata, otklopiti ih i peći ih još malo da vam dobiju finu rumenu boju a sos da se malo ukuva.
Ovako spremljene paprike su veoma ukusne i ja ih poslužim samo sa hlebom, sosa ima dosta, tako da možete da umoćite hleb i paprike nisu suve.
Ja volim kad ima dosta kinoe ili pirinča, vi ako volite više da ima meso, smanjite količinu kinoe ili pirinča.
Prijatno!!!!!
Divan je recept.I kinou volim zato što je dolična zamena za testenine i pirinač
ОдговориИзбришиJa je obožavam..jesi li videla da prave testeninu od njenog brašna? Odlične su, isprobala sam ih.
ОдговориИзбришиevo vratila sam se na recept ponovo --- trebaće mi ;))) hvalaa
ОдговориИзбришиHvala Biljana i nadam se da ćeti se paprike dopasti.
Избриши