Imamo još malo jabuka, koje smo nabrali u jesen ali su se malo osušile i nisu baš tako sočne da se jedu, ali su zato izvrsne za kolače...danas je na redu ruska šarlotka.
Sastojci:
originalni recept
150 g šećera
1 kesica vanilinog šećera ili 1 kašičica vanillla paste
200 g brašna
2 g praška za pecivo
350 g očišćenih i sitno iseckanih jabuka
limunova korica
Priprema:
Uključiti rernu na 170°C
Očistiti jabuke, iseći ih na sitnije kockice i 2/3 jabuka sipati u smesu od brašna i jaja, sve dobro izmešati i sipati u pripremljen kalup a preostali deo jabuka posuti po površini.
Izvaditi pečen kolač i ostaviti u kalupu oko desetak minuta da se ohladi.
Prevrnuti kolač i ostaviti na žici da se potpuno ohladi.
Kolač je lagan kao perce.
Ohlađen kolač posuti sa šećerom u prahu i poslužiti sa kafom ili čajem.Kolač je još lepši sutra dan, zato vam preporučujem da ga napravite dan pre nego što vam je potreban.
Prijatno!!!!!
ah te jabuke.... volimo ih ...i nikada dosta receptica. prelijep biskvit i divan recept !
ОдговориИзбришиOd srca ti hvala, draga Danka.
ОдговориИзбришиNisam znala da ovaj kolac ima tako lepo ime. Mi smo ga na selu zvali "onaj obicni sa jajima i vocem". Praktican kolac jer moze bilo koje voce da se upotrebi. Divan i ukusan, a za cas gotov :)
ОдговориИзбришиHvala Jadranka...kod nas se taj kolač pravio isto kao kolaš, ali nikad u obliku torte...koliko se sećam u te naše kolače se uvek stavljalo mleko i ulje u ovaj ne ide nikakva tečnost i kolač je izuzetno vazdušast.Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиVolim ovakav kolač u obliku patišpana a koji je uz to i obogaćen mirisom jabuka, vanile i limuna. Tako ima lepu žutu boju a i ova crvena ruža mu daje posebnu draž...
ОдговориИзбришиOd srca ti hvala,draga moja Zoro......Topli pozdrav.
ОдговориИзбриши