Možete da koristite bakalar,škrapinu ili deblje filete bilo koje ribe..ali obavezno probajte ovako pripremljenu ribu,ukus je fantastičan.
Sastojci:
65 g omekšalog putera
1 1/2 kašika sitno iseckanog peršuna
2 velika čena sitno iseckanog belog luka
1 mala glavica ili 2 kašičice sitno iseckane ljutike
pola kašičice senfa
1 1/2 kašika sitno iseckane pršute ili parmezana
1 kašika brašna
2 kašike limunovog soka
po ukusu so i sveže samleven biber
2 kašike ulja
limun
Priprema:
Ostaviti sa strane.
U veći tiganj sipati ulje i zagrejati, staviti ribu i pržiti 4 mnuta, okrenuti ribu i pržiti još 1 minut.
Ako tiganj ima plastične delove, onda kad ste okrenuli ribu i pržili još 1 minut, izvaditi je, staviti u vatrostalnu posudu, staviti preko svakog filea po 1 kašiku smese od belog luka i tek onda staviti u rernu da se peče.
Izvaditi parče ribe, preliti sa sosom od belog luka, dodati šta hoćete da vam bude prilog,kuvani pirinač, može pečeno ili kuvano na pari, povrće, ili kao kod nas orzo pasta sa povrćem i poslužiti toplo.
Prijatno!!!!
Odličan ručak!
ОдговориИзбришиPetra, mi smo oduševljeni sa uikusom ribe, pripremljene na ovaj način.
ИзбришиRibu i sve morske plodove baš često jedemo pa se obradujem kad naidjem na novi recept kao vaj sos sa belim lukom Super.Hvala
ОдговориИзбришиBlago tebi, ti uvek imaš svežu ribu, okean ti baš nije daleko. Ovaj sos je fantastičan i volela bih da ga isprobaš. Topli pozdrav.
Избриши