Kao dete, mrzela sam da ih jedem, jer su mi se gadili onako skuvani u supi, pilecu dzigericu, na zaru, sam obozavala, sve dok jednog dana nisam probala kod prijateljice ovaj divan gulas, napravljen bas od bubaca. Danas su dosli na red da podelim i ovaj recept sa vama.
Sastojci:
500 g očišćenih i na sitno isečenih bubaca (pileći želuci)750 g crnog luka sitno isečenog
2 ljute paprike, sitno isečene i očišćene od zilica i semenki
1 struk praziluka
250 g pečurki, isečenih na listiće
1 šargarepa (sitno narendana)
1/2 kašičice bibera
1 kašičica dimljene crvene paprike/ili obične mlevene paprike
250 g paradajza iseckanog iz konzerve,zajedno sa sokom
po zelji začini; ja koristim Mrs Dash, to je nesto kao vegeta, ali bez soli, samo mešavina začina
4 čena belog luka
po zelji za ukras peršun
ulje za prženje
1 kašičica suvog začina
2 lovorova lista
Priprema:
U veću šerpu sipati ulje.
Takodje ove bubce možete prvo skuvati, pa napraviti supu a njih staviti u gulaš kad se luk i ostalo povrce dobro izdinstalo.
Prijatno!!!!
Moja srednja ćerka obožava bubce još od kad je bila beba. Čudno je koliko ih voli, ali je tako. Oduševiće se kad joj ovo budem pripremila. Hvala za recept!
ОдговориИзбришиKato, ja kao dete sam ih mrzela i verovatno ih ne bih ni jela da ovo jelo nisam sasvim slučajno probala kod prijateljice pre mnogo godina...prvo, kad mi je ponudila da probam nisam se oduševila sa idejom, ali, kad sam ih probala e to je već ova priča ovde, zavolela sam ih.Retko ih pravim, ni sama ne znam zašto a volimo ih i muž i ja.Hvala ti puno i nadam se da će se i tvojoj kćerki dopasti.
ИзбришиOh, jako dugo ih nisam jela...kod nas se zovu 'bubalo'...obozavam!
ОдговориИзбришиJasna, vreme je da ih pripremiš ako ih voliš.
Избришиja bubce volim ... i samo bareni su mi ok ...
ОдговориИзбришиKako god ih voliš, važno je da ih voliš.
ИзбришиSa uživanjem Zoko pratim ovaj blog ... sa uživanjem ... toliko dekoracije, lepote ...dobrote koja izvire iz autora ... ma sve <3 <3 <3
ИзбришиHvala ti, draga moja Biljana.
ИзбришиKod mene su klasika: bubci, luk, malo zaprške i vode da se dobije gustina gulaša i uživam :) Moji ga baš ne vole, ali ja uvek sebe obradujem ovim jelom iz detinjstva :)
ОдговориИзбришиJa imam sreće Jafi, što moj muž jede sve, osim čokolade i ne voli torte a što se tiče hrane, tu ne bira,šta mu se da to jede.
ИзбришиKao d ami čitaš misli! Pre neki dan baš sam ovo jela kod jedne kineskinje. Oni inače baš kuvaju sa svim mogućim iznutricama a kuvam i ja. Ovo ipak nisam pravila. Sad kad opet dodje kod mene spremiću joj ovo po tvom receptu, divan je!
ОдговориИзбришиNadajmo se da će se i njoj dopasti tvoj ručak..a to, što se tiče njih, u pravu si svašta oni jedu i pripremaju. Mi u maju krećemo za Kinu i jako se radujem tom pitu jer ću svojom nogom kročiti na njihov odbrambeni zid, njihovu najveću branu i videti zabranjeni grad i još mnogo što šta, ali što se hrane tiče, živa nisam...
Избриши