Odavno nisam pravila ovu salatu i prijateljica me je skoro podsetila na nju..
Sastojci: 1 veća glavica celera, 3 kisele jabuke, limunov sok, po ukusu so, 400 g gustog grčkog jogurta ili kisela pavlaka, seckani orasi, peršun
Priprema: Celer očistiti i isprati pod mlazom hladne vode.
U veću zdelu iscediti sok od pola limuna i naliti sa hladnom vodom.Očišćen celer izrendati na krupnu stranu i staviti u vodu sa limunovim sokom.
Jabuke ( ja koristim Granny Smith ) oljuštiti, očistiti i izrendati na krupnije.
Staviti u zdelu i preliti limunovim sokom da jabuke ne promene boju.Dodati gusti grčki jogurt ili kiselu pavlaku, blago posoliti i izmešati sve zajedno.
Preko posuti sa rukom iskidanim sitnim parčićima oraha, koje možete prethodno kratko da istostirate ( imaju bolji ukus ) posuti peršunom i ostaviti da se dobro rashladi.
Poslužiti onako kako vi najviše volite, a najbolje je na list zelene salate, ja je nisam imala i poslužila sam je u individualnim zdelicama.
Prijatno!!!!
Trbam da probam a majonez sa jabukama malo se cudim :)
ОдговориИзбришиHvala Nado..takav je bio početak sa ovom salatom, posle se menjalo, svako po svom ukusu. Mi majonez ne volimo ( domaći je već nešto drugo ) i zato vrlo često koristim kiselu pavlaku ili, za manje masnu opciju, gusti grčki jogurt, koji mi je odlična zamena za kiselu pavlaku. Topli pozdrav.
Избриши