Ja pileću paštetu obožavam, ali je retko kupujem, kupim je onda kad više ne mogu da izdržim...tako je bilo sve do skoro dok nisam otkrila ovaj recept na Coolinarici i od tada je sigurno više neću kupovati a ovo je takođe idealno za one koji ne vole kuvanu piletinu iz supe. ( imam prijateljicu koja kupi meso za supu, skuva je a ono meso iz supe baci, jer u njihovoj kući niko ne voli kuvano meso iz supe...šteta što mi nije bliža, bilo bi paštete za mene češće )
Sastojci: kuvano meso iz supe, 2 dobro pune kašike majoneza, 1 kašičica senfa, 2 kašike mlećnog namaza ili 2 trougla sira za mazanje, 1 čen belog luka, par listića peršuna, 1 kašičica kečupa, po ukusu so i biber
Priprema: Skuvano meso iz supe ( ja namerno stavim nekoliko komada mesa više da bih imala i za paštetu ) očistiti od kožice i kostiju. Količinu mesa nisam stavila jer svi koristimo različite delove za supu, ali su tu obavezne i kosti, na kojima ima mesa i ja pored toga stavim i peleće grudi, koje mi obično ne volimo da jedemo i to iskoristim za pašetu.
Tako očišćeno meso iskidajte prstima, staviti u multipraktik i dodati sve ostale sastojke, samleti u glatku masu. ( ja sam u moju paštetu zaboravila da stavim peršun ) Za početak stavite samo 1 kašiku majoneza ako imate manju količinu mesa da vam pašteta ne bude preretka pa ako je potrebno, dodajte i onu drugu kašiku.
Нема коментара:
Постави коментар