Verovatno ćete pomisliti,šta je ovoj ženi da u sred leta stavlja recepte sa pomorandžom....kod nas citrusa ima preko cele godine, jeste, nisu domaći, iz uvoza su,ali drugih nemamo, jer u ledenoj Kanadi citrusi ne rastu..trenutno imamo domaćih trešanja, jagoda pa ova hladna poslastica se može napraviti i od bilo kog drugog voća...pa da krenem.
6 do 8 crvenih pomorandži ili pola crvenih pola običnih
500 ml gustog grčkog jogurta
1 kašika pulpe od pomorandže
2 do 3 kašike meda ( u zavisnosti od slatkoće voća )
1 kašika vanile ili vanilla paste
Priprema:
Pomorandže ili možete bilo koje drugo voće,iscediti i sačuvati jednu kašiku voćne pulpe, treba vam oko pola litre soka,ali bez ikakvog dodatka šećera.
U veću zdelu staviti jogurt, ja sam koristila jogurt sa ukusom vanile, dodati sok i kašiku pulpe,vanilu i med ( količina meda zavisi od slatkoće voća) i sve dobro sjediniti sa žicom za mućenje.
Sipati u kakve god hoćete kalupiće, ako imate ovakve kalupe za popsikl sipati u njih.
Ostaviti u zamrzivač sat vremena pa posle sat vremena pobosti štapiće za sladoled u njih i ostaviti ih najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, u zamrzivač.
Kada ih izvadite iz zamrzivača,pustite malo tople vode preko kalupića,vrlo lako će se izvaditi.
Ostaviti u zamrzivač sat vremena pa posle sat vremena pobosti štapiće za sladoled u njih i ostaviti ih najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, u zamrzivač.
Kada ih izvadite iz zamrzivača,pustite malo tople vode preko kalupića,vrlo lako će se izvaditi.
Mmm, volim ovakve 'sladolede' sa jogurtom; nisu mnogo masni, a ipak osvjezavaju!
ОдговориИзбришиJasna, slažem se sa tobom sto posto, meni su leti idealni. Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиSmrznuti jogurt je savršena zamena za sladoled.
ОдговориИзбришиMeni puno puta bolji i od sladoleda.Hvala i topli pozdrav.
ИзбришиOdlična ledena poslastica, baš super izgleda. I kod nas ima naranči tijekom cijele godina, ali se osjeti razlika u okusu, ove izvan sezone su nekako suhe i manje aromatične. U svakom slučaju receptić bilježim !
ОдговориИзбришиU pravu si, nisu tako sočne kao kad im je sezona, ali po nekad se naleti i na fine. Ja ređe nađem crvene ali ove druge i mandarine, uvek ih ima.
ОдговориИзбриши