понедељак, 30. јун 2014.

Creamsicles od jogurta i crvenih pomorandži

Verovatno ćete pomisliti,šta je ovoj ženi da u sred leta stavlja recepte sa pomorandžom....kod nas citrusa ima preko cele godine, jeste, nisu domaći, iz uvoza su,ali drugih nemamo, jer u ledenoj Kanadi citrusi ne rastu..trenutno imamo domaćih trešanja, jagoda pa ova hladna poslastica se može napraviti i od bilo kog drugog voća...pa da krenem.


 Sastojci:

6 do 8 crvenih pomorandži ili pola crvenih pola običnih
500 ml gustog grčkog jogurta
1 kašika pulpe od pomorandže
2 do 3 kašike meda ( u zavisnosti od slatkoće voća )
1 kašika vanile ili vanilla paste

Priprema:


Pomorandže ili možete bilo koje drugo voće,iscediti i sačuvati jednu kašiku voćne pulpe, treba vam oko pola litre soka,ali bez ikakvog dodatka šećera.

U veću zdelu staviti jogurt, ja sam koristila jogurt sa ukusom vanile, dodati sok i kašiku pulpe,vanilu i med ( količina meda zavisi od slatkoće voća) i sve dobro sjediniti sa žicom za mućenje.

Sipati u kakve god hoćete kalupiće, ako imate ovakve kalupe za popsikl sipati u njih.

Ostaviti u zamrzivač sat vremena pa posle sat vremena pobosti štapiće za sladoled u njih i ostaviti ih najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, u zamrzivač.

Kada ih izvadite iz zamrzivača,pustite malo tople vode preko kalupića,vrlo lako će se izvaditi.


 Prijatno!!!!!


6 коментара:

  1. Mmm, volim ovakve 'sladolede' sa jogurtom; nisu mnogo masni, a ipak osvjezavaju!

    ОдговориИзбриши
  2. Jasna, slažem se sa tobom sto posto, meni su leti idealni. Topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. Smrznuti jogurt je savršena zamena za sladoled.

    ОдговориИзбриши
  4. Odlična ledena poslastica, baš super izgleda. I kod nas ima naranči tijekom cijele godina, ali se osjeti razlika u okusu, ove izvan sezone su nekako suhe i manje aromatične. U svakom slučaju receptić bilježim !

    ОдговориИзбриши
  5. U pravu si, nisu tako sočne kao kad im je sezona, ali po nekad se naleti i na fine. Ja ređe nađem crvene ali ove druge i mandarine, uvek ih ima.

    ОдговориИзбриши