Hladno predjelo, koje će obradovati sve vaše goste, najviše one najmlađe...idealno za Božić i Novu Godinu
Sastojci: 6 tvrđe kuvanih jaja, 6 kuvanih jaja od prepelice, 1 parče šargarepe ( za nos ), 1 veće parče krastavca ( za kapu ), 12 zelenih listova mladog luka ili vlašac, zrna bibera ( za oči i dugmad ), 2 kašičice pileće paštete, 3 - 4 kašike pesto
Sastojci za pesto: 1 veza bosiljka, po 4 grančice peršuna i mirođije, 10 do 12 listova spanaća, 2 čena belog luka, 30 g pečenih i oljuštenih lešnika
Priprema: Prvo napraviti pesto.
Sve sastojke staviti u dublju teglu od litre i štapnim mikserom
smrviti u glatku i gustu smesu...gustinu odredite onako kako vi volite
zato počnite sa manjom količinom ulja i postepeno dadjte u smesu.
Neće vam trebati cela količina pesta, ostatak ostaviti u frižider i koristite za druge svrhe.
Ovo se može i kupiti ako nemate sve sastojke da napraviteili ako imate već napravljen pesto, koristite taj koji imate.
Neće vam trebati cela količina pesta, ostatak ostaviti u frižider i koristite za druge svrhe.
Ovo se može i kupiti ako nemate sve sastojke da napraviteili ako imate već napravljen pesto, koristite taj koji imate.
Skuvati jaja a jaja od prepelice kuvati samo 2 minuta od kada vam voda provri, ohladiti i oljuštiti.
Odseći malo dno da jaja mogu da stoje ravno i veoma pažljivo izvaditi žumanca iz jaja, posebno kokošja,posebno prepeličina.
Žumanca od kokoške izgnječiti sa viljuškom i dodati pesto i sve sjediniti,( najbolje po vašem ukusu ) i isto tako žumanca od prepelice izgnječiti i dodati paštetu i sve izmešati.
Napuniti špric ili neku kesu za zamrzivač,odseći joj vrh i pažljivo istisnuti smesu u belanca.
Prijatno!!!!
Odseći malo dno da jaja mogu da stoje ravno i veoma pažljivo izvaditi žumanca iz jaja, posebno kokošja,posebno prepeličina.
Žumanca od kokoške izgnječiti sa viljuškom i dodati pesto i sve sjediniti,( najbolje po vašem ukusu ) i isto tako žumanca od prepelice izgnječiti i dodati paštetu i sve izmešati.
Napuniti špric ili neku kesu za zamrzivač,odseći joj vrh i pažljivo istisnuti smesu u belanca.
Kokošje jaje staviti na dno,preko staviti jaje od prepelice.
Od krastavca napraviti kapu pa sve probosti sa čačkalicom i oba jajeta da mogu da stoje uspravno.
Od krastavca napraviti kapu pa sve probosti sa čačkalicom i oba jajeta da mogu da stoje uspravno.
Zelene listove mladog luka staviti na desetak sekundi u mikrotalasnu pećnicu da omekšaju i zavezati ih kao šalove.
Od bibera napraviti oči i dugmad na kaputiću a od šargarepe napraviti nosić.
Od zelenog lišća mladog luka napraviti metlicu i zavezati na čačkalicu i ubosti u donji deo sneška.
Od bibera napraviti oči i dugmad na kaputiću a od šargarepe napraviti nosić.
Od zelenog lišća mladog luka napraviti metlicu i zavezati na čačkalicu i ubosti u donji deo sneška.
Poslužiti kao predjelo i ukrasiti vaš oval sa predjelom.
Preslatki su. Divna ideja!
ОдговориИзбришиNale, ja kad sam ih videla, oduševila sam se kao malo dete. Hvala ti punoooo.Pozdrav.
ИзбришиPa ovo je fantastčno rešenje...Hvala
ОдговориИзбришиMolim i zadovoljstvo je moje.
ИзбришиThey look so cuteeeeeeeee, Zoki!!! Bravo!!! You truly warmed my heart! Thank you so much!!! Hugs :)
ОдговориИзбришиTiKi, thanks a million on a beautiful idea...Warm regards.
ИзбришиSavršena ideja, savršeni snješkići. :)
ОдговориИзбришиTamara, id srca ti hvala.
ИзбришиOdavno nisam videla nesto ovako slatko i mastovito!!
ОдговориИзбришиHvala Jelena i radujem se što sam ovo podelila sa vama...deca će im se posebno obradovati. Topli pozdrav.
ИзбришиPreslatko izgledaju, prava si majstorica!
ОдговориИзбришиOd srca ti hvala, svi mi učimo jedno od drugog i zašto ne podeliti ono što se zna i nauči.
ИзбришиTiki is great, her ideas are great, too! :) And your snowmen are soooos sweet! :) Well done, Zoki, I 'll make them, too.
ОдговориИзбришиHave a nice evening, my dear friend! :)
I can not agree more with you regarding TiKi's blog...great blog, great idea"s .Thank you so much, my dear friend and have a great evening.Hugs.
ОдговориИзбришиAjaoj, kako su slatki!
ОдговориИзбришиHvala Mirjana i veoma su ukusni.
ИзбришиPreslatki, pravi za ovo doba godine! <3 <3 <3
ОдговориИзбришиHvala draga Boby.
ИзбришиPreslatka ideja, mislim da ce im se najmladji najvise obradovati... a i oni stariji, koji su jos uvek deca u dusi.:)))
ОдговориИзбришиHvala lana...potpuno si u pravu.Topli pozdrav iz ledene Kanade.
ИзбришиSavršeno ! Ovi snjegovići bi sigurno svakoga razveselili, prekrasno si ih napravila, meni bi ih bilo žao pojesti iako vjerujem da su ovako iskombinirani ukusni i dobri !
ОдговориИзбришиOni najmlađi bi im se najviše obradovali a i mi odrasli.Meni su mnogo lepi kao dekoracija. Pozdrav, draga Branka.
ИзбришиDakle Zorice,zbilja si majstor recepata i za odrasle i za decu.Ovi sneškići su fenomenalni!Pozdrav :)
ОдговориИзбришиOd srca ti hvala, draga Dobrila...ovo je zaista fina ideja i za deci i za odrasle.
ОдговориИзбришиkao med su ...
ОдговориИзбришиnemojte da Vas buni - juče sam promenila ime nicka (Biljana 23o2)
Избришиbas su cute I decorativni, a ti Miice imas strpljenja ... okus tvoje hrane je jos tu negdje na mojim taste bads, jedna si od 4 osobe u mom zivotu cija hrana mi je bila bas ono perfect, nista dodati ili oduzeti <3
ОдговориИзбриши