Ako vam naidju nenajavljeni gosti, dok oni popiju pice, gibanica ce biti gotova
Sastojci:
1 pakovanje kora za gibanicu
3 jaja
250 g ricotta sir
150 g beli sir
100 ml ulja
75 ml gazirane vode
1 kašičica praška za pecivo
soli po ukusu
Priprema: Kore redjati po četri u tepsiju, da vam krajevi vise.
Sve ove sastojke sjedinite, sipajte preko kora, 4 kore iskidajte na vece komade, pobacajte ih preko sira, preklopite ove ostale kore i pecite na 200 C oko 15 minuta, u zavisnosti od rerne. Kada je gotova, vrelu premazite kuhinjskom cetkicom, sa uljem.
Ako nemate riccota sir, stavite 400 gr belog sira, ja stavljam riccota u moje gibanice, jer ne volim prejak ukus fete, a drugog sira ovde za gibanicu nemam.
Lepsu gibanicu nisam jela.
Prijatno!!!!!
И ето га супер ручак!
ОдговориИзбришиHvala Jelena, Ovo je jedna od najbržih i najlepših gibanica.
Избриши