недеља, 21. октобар 2012.

Rolat od piletine s paprikom

Mnogi od nas koriste isključivo piletinu u svojoj ishrani, evo jednog finog recepta, koji vam može poslužiti i za  nedeljni ručak



Sastojci:

700 g pilećeg mesa
3 jajeta
4 fileta pečene paprike
200 g švapskog sira
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
5 kašika prezli
150 g slanine u listovima
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 kašika seckanog peršuna
po ukusu vegeta,biber

Priprema:

Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, ili ako možete kupite već samleveno.

Crni luk izrendati na krupno rende a beli luk što sitnije iseckati

U većoj posudi sjediniti mleveno meso, jaja, mlevenu papriku, peršun, zašine po ukusu, crni i beli luk.Zatim postepeno dodavati prezle dok se ne dobije ujednačena masa.

Paprike, koje su ispečene, preseći sa jedne strane pa staviti bogato sir i preklopiti ih sa drugom polovinom i ostaviti na stranu.

Papir za pečenje odseci malo veći nego što će vam biti rolat.

Na papiru za pečenje naredjati listove slanine ja sam moje listove sekla na pola jer su bili dugački, pa sam ih redjala jednu do druge, po malo se poklapajući


Rukama meso naneti preko slanine, lepo oblikovati u pravougaonik.


Na sredini mesa naredjati napunjene paprike sa sirom


Meso pažljivo preklopiti  uz pomoć papira, tako da napravite rolat.


Gotov rolat zaviti u papir na kom ste pravili rolat, uvrnuti krajeve i vezati kuhinjskim koncem, krajeve i sredine ( da se slučajno ne otvori, ovo možete raditi i sa folijom, ali ja više volim papir)


Staviti ga u prethodno zagrejanoj rerni/pećnici na 200*C da se peče oko 45 minuta, pa onda otvoriti papir i istresti rolat na pleh i peći još 5 do 7 minuta dok vam ne porumeni.




 Servirati toplo.



Prijatno!!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар