Idealno predjelo ili topla večera
Sastojci: 400 g kuvanog i pasiranog krompira, 2 jajeta, 200 g masti, 40 g svežeg kvasca, 75 ml toplog mleka, 1 kašičica soli, 550 g mekog brašna
Sastojci za fil: 500 g mlevenog junećeg mesa ( ili meso po vašem izboru ), 300 g mlevenog svinjskog mesa ( ili meso po vašem izboru ), 2 velike glavice crnog luka, po ukusu so,biber, suvi začin, 1 jaje + žumance, 1 belanac, pola struka praziluka, 1 kašika seckanog peršuna
Priprema: Krompir skuvati,prohladiti ga i oljuštiti i dobro izgnječiti,dodati jaja,mast,so,kvasac rastopljen u mleku a onda i brašno.
Sastojci: 400 g kuvanog i pasiranog krompira, 2 jajeta, 200 g masti, 40 g svežeg kvasca, 75 ml toplog mleka, 1 kašičica soli, 550 g mekog brašna
Sastojci za fil: 500 g mlevenog junećeg mesa ( ili meso po vašem izboru ), 300 g mlevenog svinjskog mesa ( ili meso po vašem izboru ), 2 velike glavice crnog luka, po ukusu so,biber, suvi začin, 1 jaje + žumance, 1 belanac, pola struka praziluka, 1 kašika seckanog peršuna
Priprema: Krompir skuvati,prohladiti ga i oljuštiti i dobro izgnječiti,dodati jaja,mast,so,kvasac rastopljen u mleku a onda i brašno.
Zаmesiti glatko testo i ostaviti da odstoji (
što duže to bolje, ja sam moje ostavila preko noći u frižider,ujutru sam
ga izvadila iz frižidera i još jednom premesila i ostavila da ponovo
naraste na sobnoj temperaturi ).
Luk i praziluk sitno iseckati i ispržiti,dodati mleveno meso pa izdinstati dok sva tečnost ne uvri.Začiniti po ukusu,skinuti sa vatre,dodati jaje i žumance i dobro izmešati i dodati sitno seckan peršun.
Pleh u kome ćemo peći, veličine 34cm X 23cm namazati sa malo masti i posuti brašnom.Pripremljeno testo podeliti na dva jednaka dela.Oklagijom razvući oba dela na dimenziju pleha na blago pobrašnjenoj radnoj površini. ( dobijeno testo treba da bude debljine oko 1 cm ) Izbockati prvi deo blago sa viljuškom,premazati prikpremljenim filom od mesa,poklopiti sa drugim delom testa i blago pritisnuti.
Gornju koru premazato berlancetom i peći u rerni zagrejanoj na 180 – 200 stepeni, oko 40 minuta ili u zavisnosti od vaše rerne.Kad pita porumeni čačkalicom probati da li je testo pečeno.Ohladiti pitu iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno!!!!
Luk i praziluk sitno iseckati i ispržiti,dodati mleveno meso pa izdinstati dok sva tečnost ne uvri.Začiniti po ukusu,skinuti sa vatre,dodati jaje i žumance i dobro izmešati i dodati sitno seckan peršun.
Pleh u kome ćemo peći, veličine 34cm X 23cm namazati sa malo masti i posuti brašnom.Pripremljeno testo podeliti na dva jednaka dela.Oklagijom razvući oba dela na dimenziju pleha na blago pobrašnjenoj radnoj površini. ( dobijeno testo treba da bude debljine oko 1 cm ) Izbockati prvi deo blago sa viljuškom,premazati prikpremljenim filom od mesa,poklopiti sa drugim delom testa i blago pritisnuti.
Gornju koru premazato berlancetom i peći u rerni zagrejanoj na 180 – 200 stepeni, oko 40 minuta ili u zavisnosti od vaše rerne.Kad pita porumeni čačkalicom probati da li je testo pečeno.Ohladiti pitu iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар