Gratinirani krompir obožavam, često puta nam ostane jer smo ga
pripremili previše, kad ga pripremimo pojedinačno, tačno znamo koliko će
ko pojesti i toliko ih napravimo u maffin plehu.
Sastojci:
6 – 7 osrednjih krompira
1 manja glavica crnog luka,sitno iseckanog
75 g rendanog gruyere ili gouda sira
250 ml neutralne pavlake za kuvanje, može i sa manjim procentom masnoće
po ukusu biber, vegeta, so
po želji sitno seckani peršun
Priprema:
Sastojci:
6 – 7 osrednjih krompira
1 manja glavica crnog luka,sitno iseckanog
75 g rendanog gruyere ili gouda sira
250 ml neutralne pavlake za kuvanje, može i sa manjim procentom masnoće
po ukusu biber, vegeta, so
po želji sitno seckani peršun
Priprema:
Krompir oljuštiti ( ako je novi krompir, nemojte ga ljuštiti,samo
ga dobro operite ) i naseći na ploškice.
Kalup za muffine dobro podmazati sa uljem ili sprejom za pečenje , po dnu staviti nekoliko kolutova krompira.
Po krompiru rasporediti da imate dovoljno za sve, sitno seckanog crnog luka a preko luka ponovo nekoliko kolutova krompira.Pobiberite i povegetite ili posolite vrlo malo i ponovo prekriti sa nekoliko kolutova krompira.
Sada sav rendani sir rasporediti da imate dovoljno za sve kalupiće. Završiti sa još nekoliko kolutova krompira,ako stavljate peršun, posuti ga preko sire.Zadnji red krompira ponovo posoliti i pobiberiti veoma malo.
Kada ste sve sve “muffine” pokrili sa kolutovima krompira,preliti ih sa nekoliko kašika neutralne pavlake.
Pokriti prvo sa papirom za pečenje, jer za njega vam se krompir neće zalepiti, pa preko toga sa folijom i dobro je ušuškati okolo, da vam para ne izlazi napolje.
Peći na 180*C oko pola sata, izvaditi van i skinuti papir i foliju i pustiti da se zapeče, oko 10 do 15 minuta.
Prohladiti malo i veoma pažljivo, pomoću silikoncke spatule odvojiti od stranica i kašikom izvaditi iz kalupa.Poslužiti kao prilog ili samostalan ručak bez mesa sa zelenom salatom.
Ne znam kako bi bilo da se peku u korpicama za muffinse, možda bi bilo manje za pranje kasnije.
Ovo je mera za 12 komada, jer ja sam imala jagnjeće pečenje uz to, pošto ga ne jedem, meni je ovo bio kompletan ručak sa mladom zelenom salatom a mužu i prijatelju je ovo bio prilog.
Za svakog je dovoljno 2 do 3 pojedinačna gratinirana krompira
Prijatno!!!!
Kalup za muffine dobro podmazati sa uljem ili sprejom za pečenje , po dnu staviti nekoliko kolutova krompira.
Po krompiru rasporediti da imate dovoljno za sve, sitno seckanog crnog luka a preko luka ponovo nekoliko kolutova krompira.Pobiberite i povegetite ili posolite vrlo malo i ponovo prekriti sa nekoliko kolutova krompira.
Sada sav rendani sir rasporediti da imate dovoljno za sve kalupiće. Završiti sa još nekoliko kolutova krompira,ako stavljate peršun, posuti ga preko sire.Zadnji red krompira ponovo posoliti i pobiberiti veoma malo.
Kada ste sve sve “muffine” pokrili sa kolutovima krompira,preliti ih sa nekoliko kašika neutralne pavlake.
Pokriti prvo sa papirom za pečenje, jer za njega vam se krompir neće zalepiti, pa preko toga sa folijom i dobro je ušuškati okolo, da vam para ne izlazi napolje.
Peći na 180*C oko pola sata, izvaditi van i skinuti papir i foliju i pustiti da se zapeče, oko 10 do 15 minuta.
Prohladiti malo i veoma pažljivo, pomoću silikoncke spatule odvojiti od stranica i kašikom izvaditi iz kalupa.Poslužiti kao prilog ili samostalan ručak bez mesa sa zelenom salatom.
Ne znam kako bi bilo da se peku u korpicama za muffinse, možda bi bilo manje za pranje kasnije.
Ovo je mera za 12 komada, jer ja sam imala jagnjeće pečenje uz to, pošto ga ne jedem, meni je ovo bio kompletan ručak sa mladom zelenom salatom a mužu i prijatelju je ovo bio prilog.
Za svakog je dovoljno 2 do 3 pojedinačna gratinirana krompira
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар