недеља, 4. новембар 2012.

Banana milkshake

Ne bacajte potpuno zrele i meke banane,oguliti ih,iseći na kolutove ili cele ,staviti u kesu za zamrzivač i zamrznuti ih. Od tih banana možete napraviti mnogo finih deserta,jedan od njih je i ovaj. Mnogi od nas, posebno mame koje vode decu u obdanište, nemaju baš puno vremena ujutru, evo jednog zdravog recepta,koji ne iziskuje puno vremena a deca i vi mogu imati zdrav doručak.Ovo takođe vam može biti i idealna poslčastica za tople letnje dane.

Domaćica za ovomesečnu igricu " Ajme,koliko nas je ", je naša blogerica Marija sa bloga Make it Healthy koja nam je zadala za temu....KIKIRIKI PUTER....



Sastojci:

2 smrznute banane
250 ml punomasnog mleka
2 kašike meda ili agava sirup
2 pune kašike putera od kikirikija
ulupani šlag za dekoraciju ( po želji )
1/2 kašičice vanilinog ekstrata

Priprema:

Sve sastojke, osim umućenog šlaga staviti u blender ili u posudu od štapnog miksera i smrviti,trebate dobiti vrlo gustu tečnost, sipati u čaše,ukrasiti sa umućenim šlagom i poslužiti dečici i vama.Ako je previše gusto,dodati samo još malo mleka.

Ako želite da vam bude hladna poslastica, sipati manje mleka i izblendirati u gustu smesu, ako želite još gušću smesu dodati kuglu dve sladoleda od vanile i poslužiti u visokim čašama ukrašenu sa slatkom pavlakom.

Za vas,koji imate alergiju na kikiriki, izostavite puter od kikirikija.

Na ovaj način se milkshake može praviti od mnogo drugih vrsta voća sa dodatkom sladoleda po vašem izboru.

Takođe možete napraviti milkshake od čokoladnog mleka sa dodatkom otopljene čokolade i sladoledom od čokolade.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар