Za sve vas,koji ne jedete meso.
Sastojci:
4 velika krompira za pečenje
60 ml toplog mleka
30 g putera
1/4 kašičice vegetin Mediteranski mix
po ukusu so i biber
1 kašika otopljenog putera za premazati koricu krompira
2 čena pasiranog belog luka ( ako ga ne volite izostavite ga )
1 kašika seckanog peršuna
200 g sečenih šampinjona
Priprema:
Sastojci:
4 velika krompira za pečenje
60 ml toplog mleka
30 g putera
1/4 kašičice vegetin Mediteranski mix
po ukusu so i biber
1 kašika otopljenog putera za premazati koricu krompira
2 čena pasiranog belog luka ( ako ga ne volite izostavite ga )
1 kašika seckanog peršuna
200 g sečenih šampinjona
Priprema:
Krompire dobro izribati sa četkicom za krompir i osušiti ih.
Izbosti ih sa viljuškom i staviti da se peku u prethodno zagrajanoj rerni na 220*C oko 45 minuta ili dok vam krompir lepo ne omekša.
Izbosti ih sa viljuškom i staviti da se peku u prethodno zagrajanoj rerni na 220*C oko 45 minuta ili dok vam krompir lepo ne omekša.
Ispečeni
krompir prepoloviti na pola i kašikom izvaditi unutrašnji deo,
ostavljajući malo krompira okolo stranica,pazeći da ne oštetite koricu
krompira.
U metalnu zdelicu staviti vruće mleko i sav krompir koji ste izvadili i dobro sjedinite.
U veći tiganj,na otopljenom puteru staviti šampinjone i pržiti dok šampinjoni ne omekšaju.Dodati pasirani beli luk i sitno iseckan peršun i sve dobro promešati.Celu smesu dodati u smesu od krompira i mleka.
U metalnu zdelicu staviti vruće mleko i sav krompir koji ste izvadili i dobro sjedinite.
U veći tiganj,na otopljenom puteru staviti šampinjone i pržiti dok šampinjoni ne omekšaju.Dodati pasirani beli luk i sitno iseckan peršun i sve dobro promešati.Celu smesu dodati u smesu od krompira i mleka.
Pripremljenom smesom napuniti školjkice krompira a ljusku krompira premazati otopljenim puterom ( ja sam zaboravila )
Vratiti u rernu i lagano zapeći i poslužiti toplo.
Ovaj recept može biti i postan ručak ako umesto putera koristite margarin ili maslinovo ulje a umesto mleka možete koristiti sojino ili bademovo mleko.
Prijatno!!!!
Vratiti u rernu i lagano zapeći i poslužiti toplo.
Ovaj recept može biti i postan ručak ako umesto putera koristite margarin ili maslinovo ulje a umesto mleka možete koristiti sojino ili bademovo mleko.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар