понедељак, 12. новембар 2012.

Crvena narukvica

Veoma dekorativno predjelo,a može biti i laganiji ručak sa salatom, koje možete poslužiti vašim gostima ili ukućanima. Ima malo posla, ali se isplati, krajnji rezultat je divan.

Domaćica za ovomesečnu igricu " Ajme, koliko nas je " je naša blogerica Tihana sa bloga Tiha u Zemlji  Slatkiša, koja nam je zadala temi...NAR i njoj šaljem ovaj recept.


Sastojci:

3    srednje šargarepe, oljuštene i skuvane, ali ne prekuvane
3    srednja krompira, oljuštena i skuvana, ali ne prekuvana
2    srednje cvekle, skuvane i oljuštene
3    tvrdo skuvana jaja, oljuštena
100 gr    krupnije samlevenih oraha
2 komada    srednje veličine pilećih grudi, skuvanih u posoljenoj vodi i sitno iseckanih u komadiće
po ukusu    soli i bibera
2 nara

Za preliv:

8    vršnih kašika kisele pavlake
8    vršnih kašika majoneza

Priprema:

Narendati na gruboj strani renda,šargarepu, krompir, cveklu i jaja, svaki na posebni tanjir.

Majonez i kiselu pavlaku izmešati zajedno.

Na velikoj ravnoj tacni u sredinu staviti visoku čašu i onda počinjete sa ređanjem salate oko čaše, posle svakog sastojka posoliti i pobiberiti,premazati sa dve kašike mešavine majoneza i kisele pavlake, budite pažljivi koliko solite da ne presolite.

Redosled redjanja:

krompir

premazati mešavinom majoneza i pavlake

pola smese od cvekle



premazati mešavinom majoneza i pavlake

šargarepe

premazati mešavinom majoneza i pavlake

orasi

pola količine seckane piletine

premazati mešavinom majoneza i pavlake

seckana jaja

premazati mešavinom majoneza i pavlake

drugu polovinu piletine

majonez i pavlaka

ostatak cvekle

Pažljivo stavite ostatak premaza preko salate i svuda okolo i još pašljivije izvucite čašu iz sredine i onda očišćen nar posuti svuda okolo i unutra salate i pritisnite rukama da se nar “slepi” uz salatu.



Ohladiti salatu najmanje sat vremena u frižider da se sastojci sjedine.

Tacnu, sa koje ćete poslužiti možete pokriti listovima zelene salate.

Za vas  koji “brojite” svoje kalorije možete koristiti fat free majonez i kiselu pavlaku.

Prijatno!!!!



Нема коментара:

Постави коментар