понедељак, 12. новембар 2012.

Crvena narukvica

Veoma dekorativno predjelo,a može biti i laganiji ručak sa salatom, koje možete poslužiti vašim gostima ili ukućanima. Ima malo posla, ali se isplati, krajnji rezultat je divan.

Domaćica za ovomesečnu igricu " Ajme, koliko nas je " je naša blogerica Tihana sa bloga Tiha u Zemlji  Slatkiša, koja nam je zadala temi...NAR i njoj šaljem ovaj recept.


Sastojci: 3 srednje šargarepe, oljuštene i skuvane, ali ne prekuvane, 3 srednja krompira, oljuštena i skuvana, ali ne prekuvana, 2 srednje cvekle, skuvane i oljuštene, 3 tvrdo kuvana jaja, oljuštena, 100 gr  krupnije samlevenih oraha, 2 komada  srednje veličine pilećih grudi, skuvanih u posoljenoj vodi i sitno iseckanih u komadiće, po ukusu soli i bibera, 2 nara
Za preliv: 8 vršnih kašika kisele pavlake, 8 vršnih kašika majoneza

Priprema: Narendati na gruboj strani renda,šargarepu, krompir, cveklu i jaja, svaki na posebni tanjir.
Majonez i kiselu pavlaku izmešati zajedno.
Na velikoj ravnoj tacni u sredinu staviti visoku čašu i onda počinjete sa ređanjem salate oko čaše, posle svakog sastojka posoliti i pobiberiti,premazati sa dve kašike mešavine majoneza i kisele pavlake, budite pažljivi koliko solite da ne presolite.

Redosled redjanja:
krompir
premazati mešavinom majoneza i pavlake
pola smese od cvekle



premazati mešavinom majoneza i pavlake
šargarepe
premazati mešavinom majoneza i pavlake
orasi
pola količine seckane piletine
premazati mešavinom majoneza i pavlake
seckana jaja
premazati mešavinom majoneza i pavlake
drugu polovinu piletine
majonez i pavlaka
ostatak cvekle

Pažljivo stavite ostatak premaza preko salate i svuda okolo i još pašljivije izvucite čašu iz sredine i onda očišćen nar posuti svuda okolo i unutra salate i pritisnite rukama da se nar “slepi” uz salatu.


Ohladiti salatu najmanje sat vremena u frižider da se sastojci sjedine.
Tacnu, sa koje ćete poslužiti možete pokriti listovima zelene salate.
Za vas  koji “brojite” svoje kalorije možete koristiti fat free majonez i kiselu pavlaku.

Prijatno!!!!



Нема коментара:

Постави коментар