Sitnih zalogajčića,koje služimo za predjelo, nikad dosta.Jedno fino i
ukusno predjelo, koje se veoma brzo napravi ali se i brzo pojede.
Sastojci:
Sastojci:
- 120 g omekšalog krem sira
- 120 g izmrvljenog feta sira
- 1 mala ljutika ( shallots) sitno iseckana
- 1 čen pasiranog belog luka
- 1 kašika limunovog soka
- 3-4 kašike sitno seckanog peršuna
U posudu za mućenje staviti omekšali krem sir,izmrvljenu fetu,
sitno iseckanu ljutiku, pasirani beli luk i kašiku soka od limuna.
Ručnim mikserom sve to umutiti, pokriti sa providnom folijom i ostaviti nekoliko sati u frižider da se ponovo stegne.
Kašičicom vaditi smesu, dlanovima uvaljati u loptice i stavljati ih na tanjir, dok ne završite sa pravljenjem.
Ručnim mikserom sve to umutiti, pokriti sa providnom folijom i ostaviti nekoliko sati u frižider da se ponovo stegne.
Kašičicom vaditi smesu, dlanovima uvaljati u loptice i stavljati ih na tanjir, dok ne završite sa pravljenjem.
Peršun sitno iseckajte i svaku lopticu uvaljati u peršun.
Ako ćete ih poslužiti odmah, ostavite ih 30-tak minuta na sobnoj temperaturi a ako ne, pokrijte i vratite ih u frižider.
Izvaditi iz frižidera 30 minuta i poslužiti.
Poslužiti sa toplim lepinjama, maslinkama, paradajzom, ljutim paprikama,krastavcem…..
Prijatno!!!
![Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uc4hB8G6kLnn4IWIR8S9qFi-zNmglv51G4ejQQHRjhBu-zrW4P4otbzIuFYC9008r9x5OjN-qKIOl7tOn5io3wMUE193iJHXGj7xn-JYu3P9D77I_wuRRKYSJGwqHCuBKiBywIFJUqODC082b0pyzeXYpNTuo=s0-d)
Ako ćete ih poslužiti odmah, ostavite ih 30-tak minuta na sobnoj temperaturi a ako ne, pokrijte i vratite ih u frižider.
Izvaditi iz frižidera 30 minuta i poslužiti.
Poslužiti sa toplim lepinjama, maslinkama, paradajzom, ljutim paprikama,krastavcem…..
Prijatno!!!
Дивота! Још и јако лепо декоративно иѕгледа!
ОдговориИзбриши