Volim neobične kombinacije, ali me je ova oborila s nogu...muškatna tikva,peršun, vlašac i ljuta papričica...
Sastojci:
225 g lisnatog testa
1 veća muškatna tikva
2 kašike sitno seckanog peršuna i vlašca
sprej za pečenje
60 g meda
1 feferončić,po mogućstvu crvenu
Priprema:
Lisnato testo staviti na papir za pečenje ( kod nas je već razvaljano, vaše ako nije razvaljajte ga
) .
Muškatnoj tikvi iseći gornji deo, ( donji ostavite za čorbicu ),očistiti
od korice,preseći je na pola i na mandolinici iseći na tanke listove.
Listiće poređati da prekrivaju jedan drugi po malo po celom testu.
Kada ste poređali tikvu preko testa prekriti sa drugim papirom za pečenje.
Preko staviti drugi pleh koji će vam ležati preko celog testa.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C desetak minuta, izvaditi iz
rerne skloniti pleh i papir za pečenje, posuti sa sitno seckanim
peršunom i vlašcom ( ostaviti malo da dodate u med ) i poprskati sa malo
ulja ili sprejom za pečenje.
Vratiti nazad u rernu i peći još 15 do 20 minuta, dok vam stranice testa
fino ne porumene a tikva dobije malo hrskave ivice.
Dok se tart peče napraviti preliv. U šerpicu staviti med, sitno isckan
feferončić,koji ste očistili od semenki i ostatak peršuna i zagrejati i
kuvati oko 4-5 minuta samo dotle dok se med lepo ne otopi.Ostaviti da se
malo prohladi.
Preliti sa kašikom preliv preko pečenog tarta,malo prohladiti i poslužiti.
Originalni recept je
odavde.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар