уторак, 20. новембар 2012.

Pasta salata na grčki način

                                         Idealno za brzi ručak,kad nemate puno vremena.


Sastojci:

250 g mašnica paste
2 osrednja paradajza
1 konzerva od 450 g leblebija
1 osrednji krastavac isečen na kockice
3-4 čena sitno seckanog belog luka
100 g karfiola
150 g izmrvljenog feta sira
2-3 struka mladog zelenog luka
10-15 crnih maslinki ili maslinki raznih boja
3-4 kašike maslinovog ulja
4-5 kašika crvenog vinskog sirćeta
2 kašike seckanog svežeg oregana ili 2 kašičice suvog
po želji jedna ljuta ili slatka papričica
po ukusu biber i so

Priprema:

Staviti na ringlu veću šerpu sa dosta vide i jednom kašičicom soli,poklopiti i pustiti da provri.

Dok voda provri, pripremiti sve ostalo.

U veću zdelu staviti ulje, vinsko sirće,seckani luk,sitno iseckani beli luk,sitno sečen paradajz,sitno seckanu ljutu papričicu ili po želji  slatku,krastavac,sitno seckan oregano ili suvi oregano.

Leblebije procediti i isprati ih sa hladnom vodom i staviti u zdelicu.

Staviti pastu da se kuva i kuvati je po uputstvu proizvođača, ja sam moju kuvala 13 minuta ( moja pasta je bila od celog pšeničnog zrna-whole wheat pasta )zadnjih 3 minuta dodati karfiol, koji ste iskidali na sitne cvetiće,procediti  i isprati sa hladnom vodom i ponovo je ocediti je i dodati je ostalim sastojcima  u zdeli.

Dodati maslinke, izmrvljen feta sir sve nežno promešati,probati da li je potrebno još začina ( sirćeta i soli ) i poslužiti.

Salata se može napraviti i dan ranije,pokriti i čuvati u frižideru.

Prijatno!!!!

Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme,koliko nas je" i čestitam našoj novoj domaćici Tanji sa bloga " Kuhinja zaposlene žene" koja nam je zadala novu temu za april, jednu od mojih omiljenih namirnica, leblebije/slanutak
 

Нема коментара:

Постави коментар