четвртак, 1. новембар 2012.

Džem od krušaka sa limunom i ruzmarinom

Ako volite ukus ruzmarina,volećete i ovaj džem



Sastojci:

cup = 250 ml

8 šolja očišćenih zrelih krušaka, viljamovke
2 kašičice limunove korice, sitno narendane
125 ml svežeg limunovog soka
3 šolje šećera
1 šolja meda
2 kašičice seckanih ruzmarinovih listića

Priprema:

U veću šerpu, staviti očišćene, i na kocke nasečene kruške.

Dodati im naribanu koricu i sok od limuna, sećer i med.

Pustiti da provri na osrednjoj temperaturi, stalno mešajuci da se šećer otopi.

Smanjiti temperaturu, dodati naseckani ruzmarin pa krčkati 25 do 28 minuta, mešajući češće, 5 minuta pred kraj kuvanja moraćete stalno da mešate, jer počinje da se zgušnjava pa da vam ne izgori.

Skuvani džem sipati u čiste sterilizovane i vruće tegle.

Okolo tegli očistiti od džema, zatvoriti ih, pa ih vruće staviti u šerpu u kojoj je vruća voda, pustiti da provri, pa ih kuvati 10 minuta, ali počnite da brojite vreme, kada voda provri.

Pasterizovane tegle sa džemom staviti na žicu i ostaviti da se ohladi.

Uživajte!!!

Recept je iz magazina Better Homes and Gardens

Нема коментара:

Постави коментар