Sitnih kolača za slavlja nikad dosta,evo još jedne vrste kolača koji se ne peku.
Sastojci:
3 jaja
150 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
250 g putera
50 g šećera u prahu
150 g krupnije seckanih urmi
150 g suvog grožđa
2 kašike ruma ili soka od pomorandže
150 g krupnije seckanih oraha
150 g mlevenog plazma keksa
100 g čokolade za kuvanje
6 kašika mleka
3 kašike šećera
2 oblande
Priprema:
Sastojci:
3 jaja
150 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
250 g putera
50 g šećera u prahu
150 g krupnije seckanih urmi
150 g suvog grožđa
2 kašike ruma ili soka od pomorandže
150 g krupnije seckanih oraha
150 g mlevenog plazma keksa
100 g čokolade za kuvanje
6 kašika mleka
3 kašike šećera
2 oblande
Priprema:
U šerpu sipamo vodu, preko šerpe stavimo metalnu posudu i nju stavimo
jaja i 200 g šećera i to mutimo na pari.Kad smo dobili potrebnu gustinu
dodamo 100 g čokolade i dalje mutimo mikserom dok se čokolada ne
otopi.
Skloniti šerpu na stranu.
Skloniti šerpu na stranu.
Dva lista oblande uvijemo u čiste ovlažene kuhinjske krpe.
Suvo grožđe prelijemo sa rumom, ako ne volite rum prelite sa istom količinom soka od pomorandže,promešati i ostaviti na stranu.
Umutiti puter sa prah šećerom u penastu smesu i sjediniti sa smesom od jaja.Sve zajedno umutiti mikserom.
( Ja puter ne mutim sa prah šećerom, samo ga dodam u toplu smesu ,dobro izmešam i kad se prohladi umutim tu smesu sa mikserom )
Suvo grožđe prelijemo sa rumom, ako ne volite rum prelite sa istom količinom soka od pomorandže,promešati i ostaviti na stranu.
Umutiti puter sa prah šećerom u penastu smesu i sjediniti sa smesom od jaja.Sve zajedno umutiti mikserom.
( Ja puter ne mutim sa prah šećerom, samo ga dodam u toplu smesu ,dobro izmešam i kad se prohladi umutim tu smesu sa mikserom )
Dodati seckane urme, orahe, mleveni keks, suvo grožđe sa rumom i sve sjediniti.
Omekšale oblande, rebrasta strana okrenuta prema gore, premazati sa polovinom smese i kraćom stranom uvijati u rolat. Ja sam ga uvijala sa duže strane, jer sam htela da mi parčad budu tanja.
Napravila sam samo jedan rolat a drugu oblandu sam presekla na pola, nafilovala obe polovine, ostatak čokolade sam otopila sa 30 g putera i 1 kašikom mleka, malo prohladila i onda stavila drugi deo oblande preko.Pritisnula sam preko oblande sa knjigom i ostavila da se stegne. Od njih ću seči štanglice.
Omekšale oblande, rebrasta strana okrenuta prema gore, premazati sa polovinom smese i kraćom stranom uvijati u rolat. Ja sam ga uvijala sa duže strane, jer sam htela da mi parčad budu tanja.
Napravila sam samo jedan rolat a drugu oblandu sam presekla na pola, nafilovala obe polovine, ostatak čokolade sam otopila sa 30 g putera i 1 kašikom mleka, malo prohladila i onda stavila drugi deo oblande preko.Pritisnula sam preko oblande sa knjigom i ostavila da se stegne. Od njih ću seči štanglice.
Jedan ceo rolat servirati na tacnu, drugi iseći na komadiće oko 2-3cm debljine.
U manju šerpu otopiti ostatak čokolade (100g) sa mlekom i šećerom, prohladiti i preliti preko celog rolata i komadića koje ste isekli.
Ukrasiti sa zelenim listićima.
Prijatno!!!!
U manju šerpu otopiti ostatak čokolade (100g) sa mlekom i šećerom, prohladiti i preliti preko celog rolata i komadića koje ste isekli.
Ukrasiti sa zelenim listićima.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар