уторак, 20. новембар 2012.

Salatica

                      Divna salatica koja vam može biti lagani posni ručak uz parče prepečenog hleba



Sastojci:

2 kašike finog senfa
2 kašike belog balsamico sirćeta
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
250 g tune ili meso jastoga iz konzerve
1/2 paradajza, sitnije isečenog
1/2 žute ili narandžaste paprike isečene na sitne kockice
2 avokada
po ukusu soli i bibera
1/2 kašike sitno seckane mirođije
1 manja sitno sečena ljutika ili ljubičasti luk
sok od pola limuna

Priprema:

U manju zdelicu umutiti sa viljuškom senf ( ja sam koristila Dijon ) i sirće i polako dodati maslinovo ulje.

Pobiberiti i posoliti po ukusu.

Dodati sitno seckanu ljutiku, papriku,seckani paradajz,kome ste odstranili semenke, mirođiju i tunu ili meso jastoga i sve ti sjediniti.

Po potrebi dodati so i sveže mleveni biber.

Avokado raseći na pola,preliti sa limunovim sokom da ne pocrni,izvaditi košticu i pomoću kašičice izvaditi i malo mesa od njega, iseći sitnije i dodati u smesu od tune. Sve pomešati i puniti sa smesom.

Ukrasiti sa grančicama mirođije.

Umesto tune možete koristiti seckano pileće meso i umesto mirođije možete staviti peršun ili vlašac.



Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар