Sastojci:
2 kašike finog senfa
2 kašike belog balsamico sirćeta
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
250 g tune ili meso jastoga iz konzerve
1/2 paradajza, sitnije isečenog
1/2 žute ili narandžaste paprike isečene na sitne kockice
2 avokada
po ukusu soli i bibera
1/2 kašike sitno seckane mirođije
1 manja sitno sečena ljutika ili ljubičasti luk
sok od pola limuna
Priprema:
U manju zdelicu umutiti sa viljuškom senf ( ja sam koristila Dijon ) i sirće i polako dodati maslinovo ulje.
Pobiberiti i posoliti po ukusu.
Dodati sitno seckanu ljutiku, papriku,seckani paradajz,kome ste
odstranili semenke, mirođiju i tunu ili meso jastoga i sve ti sjediniti.
Po potrebi dodati so i sveže mleveni biber.
Po potrebi dodati so i sveže mleveni biber.
Avokado raseći na pola,preliti sa limunovim sokom da ne
pocrni,izvaditi košticu i pomoću kašičice izvaditi i malo mesa od njega,
iseći sitnije i dodati u smesu od tune. Sve pomešati i puniti sa
smesom.
Ukrasiti sa grančicama mirođije.
Umesto tune možete koristiti seckano pileće meso i umesto mirođije možete staviti peršun ili vlašac.
Prijatno!!!!
Ukrasiti sa grančicama mirođije.
Umesto tune možete koristiti seckano pileće meso i umesto mirođije možete staviti peršun ili vlašac.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар