Pomfrit vole deca i odrasli,evo jedne zdravije varijante,koja je veoma ukusna.
Sastojci:
6 većih krompira,brašnjava vrsta
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice ili po ukusu,belog luka u prahu
krupnija morska so
sveže mleveni biber
kašika-dve sitno seckanog korijandera
Priprema:
Sastojci:
6 većih krompira,brašnjava vrsta
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice ili po ukusu,belog luka u prahu
krupnija morska so
sveže mleveni biber
kašika-dve sitno seckanog korijandera
Priprema:
Krompir dobro oprati i oribati sa četkicom za krompir.
Iseći na štapiće debljine po vašoj želji i ostaviti ih u hladnoj vodi nekoliko minuta.Ocediti ih, osušiti sa kuhinjskim papirom i staviti u suvu zdelu.
Osušeni krompir preliti sa uljem, posuti belim lukom u prahu,sveže samlevenim biberom i solju i sve dobro promešati.
Pleh, u kome ćete peći krompir,postaviti papirom za pečenje,sipati krompir ali da sve bude u jednom redu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 do 25 minuta ili dok vam fino ne porumene i postanu hrskavi.Na pola pečenja spatulom preokrenuti krompir.
Pečen pomfrit posuti sveže naseckanim korijanderom i poslužiti uz nugets, ribu ili uz viršlicu sa kečapom na strani.
Iseći na štapiće debljine po vašoj želji i ostaviti ih u hladnoj vodi nekoliko minuta.Ocediti ih, osušiti sa kuhinjskim papirom i staviti u suvu zdelu.
Osušeni krompir preliti sa uljem, posuti belim lukom u prahu,sveže samlevenim biberom i solju i sve dobro promešati.
Pleh, u kome ćete peći krompir,postaviti papirom za pečenje,sipati krompir ali da sve bude u jednom redu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 do 25 minuta ili dok vam fino ne porumene i postanu hrskavi.Na pola pečenja spatulom preokrenuti krompir.
Pečen pomfrit posuti sveže naseckanim korijanderom i poslužiti uz nugets, ribu ili uz viršlicu sa kečapom na strani.
Нема коментара:
Постави коментар