Može vam biti večera,prilog ili fino predjelo…
Sastojci:
15 većih šampinjona
100 g praške šunke
100 g kačkavalja
2 – 3 glavice ljutike
2 čena pasiranog belog luka
1 jaje
1 do 2 kašike prezli
2 do 3 kašike pavlake za kuvanje
po ukusu biber,so,seckani peršun, origano
Priprema:
Šampinjone očistiti mokrim kuhinjskim papirom i odvojiti šeširiće od nogica i sitno ih iseckajte,šeširiće ostavite na stranu.
Ljutiku, ili manju glavicu crnog luka sitno iseckati i staviti u tiganj da se tiho prži,pržiti nekoliko minuta pa dodati sitno seckane nogice,pasirani beli luk i sitno naseckanu prašku šunku,sve zajedno propržiti oko 5 minuta.
U proprženu smesu od luka dodati tečnu pavlaku,umućeno jaje i dovoljno prezli da sjedinite celu smesu zajedno.Dodati biber,origano,so i seckani peršun i sve zajedno sjediniti.
Sastojci:
15 većih šampinjona
100 g praške šunke
100 g kačkavalja
2 – 3 glavice ljutike
2 čena pasiranog belog luka
1 jaje
1 do 2 kašike prezli
2 do 3 kašike pavlake za kuvanje
po ukusu biber,so,seckani peršun, origano
Priprema:
Šampinjone očistiti mokrim kuhinjskim papirom i odvojiti šeširiće od nogica i sitno ih iseckajte,šeširiće ostavite na stranu.
Ljutiku, ili manju glavicu crnog luka sitno iseckati i staviti u tiganj da se tiho prži,pržiti nekoliko minuta pa dodati sitno seckane nogice,pasirani beli luk i sitno naseckanu prašku šunku,sve zajedno propržiti oko 5 minuta.
U proprženu smesu od luka dodati tečnu pavlaku,umućeno jaje i dovoljno prezli da sjedinite celu smesu zajedno.Dodati biber,origano,so i seckani peršun i sve zajedno sjediniti.
Ovom smesom puniti šampinjone poređati ih na pleh,koji ste obložili
papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180*C oko 8 minuta,
izvaditi ih napolje i na svaku napunjenu pečurku staviti komadić
kačkavalja i vratiti u rernu za još 2 minuta ili dok vam se sir ne otopi
i porumeni.
![Punjene pečurke 007](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_t4vfBsbPiVaSIvczW3ZrC4BGjsxUXG_WnfWG4DrycwNlBbKLXn3fwSlmAYgRShy7R4MUKAUC_5jLLHqYM12h2mHFT--56NBFTWA7iPLWZ0ZWS7uZM54u8MS5motRe6ilKmY8-cZGpBI1mGA3zAzTtrgzFoowJfyuXVjp7_=s0-d)
Poslužiti tople.
![Punjene pečurke 011](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tQlvR_-CLdOGu4HfiSu_U0Jr6TrfHNDxeQJnwEBWU_XgC5M5ttjRzjMIr_smoiRGoWQfdILQFX4usM_5P8kJeNvp5xgqpxQ6ddhkIQfwWQGtfXDk3PFZyErIHNXrhTDJcZEqfbVhqZnGqkfXxRyobc9fzbZW_3fxqYbeD9kQ=s0-d)
Prijatno!!!
![Punjene pečurke 009](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_si4c9ieSmvpPvDVDUy7W3scTi5ShDcaegE8M9tg4P6xUzAMp1gxblyunLIo31YFVKpIwUJEErdIxgAIhHFVLCPw20tVxHyxiAwaTCcBhd4NKZOSpFx8YdYGPBI04qfQI_sqFW-gacv-pxM1V5dOaE2D8EkrZ-gsOggQ-euEg=s0-d)
Poslužiti tople.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар