Vegeterijanski ručak ili prilog uz roštilj, izaberite šta vam više odgovara
Sastojci:
500 g paradajza
500 g zrelog paradajza
4 čena belog luka
2 kašike sitno seckanog peršuna i bosiljka
600 g krompira
40 g prezli
maslinovo ulje
biber,so,vegeta mediteranski mix,vegeta papar miks
kašika dve parmezana
Priprema:
Sastojci:
500 g paradajza
500 g zrelog paradajza
4 čena belog luka
2 kašike sitno seckanog peršuna i bosiljka
600 g krompira
40 g prezli
maslinovo ulje
biber,so,vegeta mediteranski mix,vegeta papar miks
kašika dve parmezana
Priprema:
Krompir oljuštiti ( originalni recept kaže 300 g, to je isuviše
malo),oprati ga i iseći na tanje krugove i kuvati 5 minuta u posoljenoj
ključaloj vodi.
Ocediti ga i preliti sa 3 kašike maslinovog ulja i rasporedite u vatrostalnu činiju 22cm X 34cm.Blago posuti sa vegetinim peper mixom ili ako nemate taj začin pobiberiti i posoliti svaki red.
Ocediti ga i preliti sa 3 kašike maslinovog ulja i rasporedite u vatrostalnu činiju 22cm X 34cm.Blago posuti sa vegetinim peper mixom ili ako nemate taj začin pobiberiti i posoliti svaki red.
Blanširajte sav paradajz,oljuštiti ga i iseći na kolutove.
Sitno iseckajte beli luk zajedno sa peršunom i bosiljkom ( u originalnom receptu je mirođija,meni nekako bolje ide bosiljak sa krompirom i paradajzom a peršun obožavam ) pa to dodati paradajzu i sve zajedno promešati.
Paradajz složiti preko krompira i svaki sloj posuti sa vegetinim mediteranskim mixom i po malo bibera, ako nemate mediteranski mix koristite samo so i biber po vašem ukusu.
Sitno iseckajte beli luk zajedno sa peršunom i bosiljkom ( u originalnom receptu je mirođija,meni nekako bolje ide bosiljak sa krompirom i paradajzom a peršun obožavam ) pa to dodati paradajzu i sve zajedno promešati.
Paradajz složiti preko krompira i svaki sloj posuti sa vegetinim mediteranskim mixom i po malo bibera, ako nemate mediteranski mix koristite samo so i biber po vašem ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар