недеља, 11. новембар 2012.

Paradajz s krompirom

Vegeterijanski ručak ili prilog uz roštilj, izaberite šta vam više odgovara



Sastojci:

500 g paradajza
500 g zrelog paradajza
4 čena belog luka
2 kašike sitno seckanog peršuna i bosiljka
600 g krompira
40 g prezli
maslinovo ulje
biber,so,vegeta mediteranski mix,vegeta papar miks
kašika dve parmezana

Priprema:

Krompir oljuštiti ( originalni recept kaže 300 g, to je isuviše malo),oprati ga i iseći na tanje krugove i kuvati 5 minuta u posoljenoj ključaloj vodi.

Ocediti ga i preliti sa 3 kašike maslinovog ulja i rasporedite u vatrostalnu činiju 22cm X 34cm.Blago posuti sa vegetinim peper mixom ili ako nemate taj začin pobiberiti i posoliti svaki red.

Blanširajte sav paradajz,oljuštiti ga i iseći na kolutove.

Sitno iseckajte beli luk zajedno sa peršunom i bosiljkom ( u originalnom receptu je mirođija,meni nekako bolje ide bosiljak sa krompirom i paradajzom a peršun obožavam ) pa to dodati paradajzu i sve zajedno promešati.

Paradajz složiti preko krompira i svaki sloj posuti sa vegetinim mediteranskim mixom i po malo bibera, ako nemate mediteranski mix koristite samo so i biber po vašem ukusu.




Preliti sa tri kašike ulja,posuti prezlama i ako želite sa mlevenim parmezanom i peći 30 minuta ili dok vam krompir nije pečen, u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C.



Poslužiti hladno.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар