Brz i jeftin ručak
Sastojci: 1 kg krompira, 500 g kravljeg sira, pola glavice karfiola, 250 g slanine, po ukusu biber,so
Priprema: Krompir oprati i skuvati ga u ljusci. Ostaviti da se prohladi i očistiti ga od ljuske. Narezati na kolutove.
Sastojci: 1 kg krompira, 500 g kravljeg sira, pola glavice karfiola, 250 g slanine, po ukusu biber,so
Priprema: Krompir oprati i skuvati ga u ljusci. Ostaviti da se prohladi i očistiti ga od ljuske. Narezati na kolutove.
Karfiol očistiti i podeliti
 na male cvetiće i skuvati ga na pari ili u vodi, ali ne više od 5 
minuta. Ocediti od vode.
U vatrostalnu posudu poređati svuda po dnu posude slaninu sečenu na
 tanke lente. Ostaviti malo slanine, sitno je naseckajte i ostavite sa 
strane. Na lente slanine staviti polovinu količine skuvanog krompira, 
posoliti i pobiberiti, budite pažljivi sa solju jer slanina i sir su 
slani. Preko krompira izmrviti kravlji beli sir a preko sira rasporediti
 cvetiće karfiola. Završiti sa drugim delom krompira.Pobiberiti i vrlo 
malo posoliti pa pobacati svuda preko krompira sitno seckanu slaninu. ( 
ovo jelo se može napraviti i bez karfiola, ja sam imala pola glavice i 
morala sam ga iskoristiti )
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190*C dok vam slaninica lepo ne porumeni.
Prohladiti i poslužiti sa zelenom salatom, ljutim papričicama ili turšijom…po vašem izboru.
Prijatno!!!!!
 
 
Нема коментара:
Постави коментар