Jako lepa za oko i ukusna pita.
Sastojci:
7 tankih kora za pitu
500 g spanaća
300 g mladog sira
2 manja praziluka
4 jajeta
1 prašak za pecivo
150 ml ulja
300 ml mleka
po ukusu soli
Priprema:
Spanać blanširati u slanoj vodi, dobro ocediti i iseckati.
Praziluk očistiti, iseći na kockice i pržiti na malo ulja dok ne omekša, a zatim ocediti od suvišne masnoće.
U odgovarajućoj posudi izmešati 3 jaja 200 ml mleka, ulje, prašak za pecivo i polovinu izgnječenog sira, pa sve to dobro sjediniti.
Posebno izmešati spanać, praziluk i ostatak sira.
Uzeti dve kore, staviti ih jednu preko druge, pa premazati filom od sira i jaja i tako svaku sledeću koru, premazati filom, dok ne utrosite sve kore.
Preko zadnje kore raspodeliti fil od spanaća i urolati.
Rolat iseći na trouglove.
Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u krug pripremljene trouglove da bi se dobio izgled cveta.
Premazati ih mešavinom jajeta i preostalog mleka.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C, dok ne porumeni
Ako hoćete da vam kora bude mekša, prekriti pečenu pitu sa vlažnom krpom.
Prijatno!!!!
Sastojci:
7 tankih kora za pitu
500 g spanaća
300 g mladog sira
2 manja praziluka
4 jajeta
1 prašak za pecivo
150 ml ulja
300 ml mleka
po ukusu soli
Priprema:
Spanać blanširati u slanoj vodi, dobro ocediti i iseckati.
Praziluk očistiti, iseći na kockice i pržiti na malo ulja dok ne omekša, a zatim ocediti od suvišne masnoće.
U odgovarajućoj posudi izmešati 3 jaja 200 ml mleka, ulje, prašak za pecivo i polovinu izgnječenog sira, pa sve to dobro sjediniti.
Posebno izmešati spanać, praziluk i ostatak sira.
Uzeti dve kore, staviti ih jednu preko druge, pa premazati filom od sira i jaja i tako svaku sledeću koru, premazati filom, dok ne utrosite sve kore.
Preko zadnje kore raspodeliti fil od spanaća i urolati.
Rolat iseći na trouglove.
Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u krug pripremljene trouglove da bi se dobio izgled cveta.
Premazati ih mešavinom jajeta i preostalog mleka.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C, dok ne porumeni
Ako hoćete da vam kora bude mekša, prekriti pečenu pitu sa vlažnom krpom.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар