Jako lepa za oko i ukusna pita.
Sastojci:
7 tankih kora za pitu
500 g spanaća
300 g mladog sira
2 manja praziluka
4 jajeta
1 prašak za pecivo
150 ml ulja
300 ml mleka
po ukusu soli
Priprema:
Spanać blanširati u slanoj vodi, dobro ocediti i iseckati.
Praziluk očistiti, iseći na kockice i pržiti na malo ulja dok ne omekša, a zatim ocediti od suvišne masnoće.
U odgovarajućoj posudi izmešati 3 jaja 200 ml mleka, ulje, prašak za pecivo i polovinu izgnječenog sira, pa sve to dobro sjediniti.
Posebno izmešati spanać, praziluk i ostatak sira.
Uzeti dve kore, staviti ih jednu preko druge, pa premazati filom od sira i jaja i tako svaku sledeću koru, premazati filom, dok ne utrosite sve kore.
Preko zadnje kore raspodeliti fil od spanaća i urolati.
Rolat iseći na trouglove.
![Rolat od spanaća i praziluka](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_un-qdoHTv1burttmH8Egv5d9C2wElr08tvnOujYfLM6kAJ2-mXCzr_vhal-9aOGBg9iXxvpvdJLok4uE8bxbWyi0ilO7RzQN88uUNrUSFC256oqmavdIyklINbBlAn2eLv06rmnNvi-7H2ZKtyZVNQPSNyL7YGRx4_wmYWMZYFwPQmYGja8LoYy2VomQpF=s0-d)
Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u krug pripremljene trouglove da bi se dobio izgled cveta.
![Rolat od spanaća i praziluka](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_s3hgAOa0xbdFvXHa4qFPywTYX6FvPO_iKC8J3p4RR8E_0sFNyGhtOT-oE7u9uhV-7jRFg0OueFdRzrbfD4OFPKro58euXhooyq33n9noiWIyx0VxFm9MrAvETeiUdeDAW02Wqw064X0cqbZqw6zPRChXdrN0M1bQRpfb5yGB4BCCfrP38lFmBSg6MnjNE=s0-d)
Premazati ih mešavinom jajeta i preostalog mleka.
![Pita sa spanaćem i prazilukom](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vKqCtqLvtf7XI0K1ptdVkVtBwU95fXdR50KwwOqRxPdJ3yt4IwqDWl4q6cNLTpXb1Dw2Wfs3vIj1deDpf9H_tWaNykzw_woN6COyqTyV4e_SD5Sgrh-v4pjnI6--CFfRfR4G58x0PbbiRpB6M8jpndNc5mgFpi3X1tbYGSaW20GqLCT8B3RX_hzoI1Uqo=s0-d)
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C, dok ne porumeni
Ako hoćete da vam kora bude mekša, prekriti pečenu pitu sa vlažnom krpom.
Prijatno!!!!
Sastojci:
7 tankih kora za pitu
500 g spanaća
300 g mladog sira
2 manja praziluka
4 jajeta
1 prašak za pecivo
150 ml ulja
300 ml mleka
po ukusu soli
Priprema:
Spanać blanširati u slanoj vodi, dobro ocediti i iseckati.
Praziluk očistiti, iseći na kockice i pržiti na malo ulja dok ne omekša, a zatim ocediti od suvišne masnoće.
U odgovarajućoj posudi izmešati 3 jaja 200 ml mleka, ulje, prašak za pecivo i polovinu izgnječenog sira, pa sve to dobro sjediniti.
Posebno izmešati spanać, praziluk i ostatak sira.
Uzeti dve kore, staviti ih jednu preko druge, pa premazati filom od sira i jaja i tako svaku sledeću koru, premazati filom, dok ne utrosite sve kore.
Preko zadnje kore raspodeliti fil od spanaća i urolati.
Rolat iseći na trouglove.
Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u krug pripremljene trouglove da bi se dobio izgled cveta.
Premazati ih mešavinom jajeta i preostalog mleka.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C, dok ne porumeni
Ako hoćete da vam kora bude mekša, prekriti pečenu pitu sa vlažnom krpom.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар