Sastojci:
500 g praziluka
500 g pečuraka
100 g ječma
150 g gaude
500 g tankih kora
1 kašičica ljutkaste aleve paprike
biber i so
maslinovo ulje
peršun,majčina dušica
Priprema:
Oprati ječam i staviti da se kuva u manju šerpicu sa prstohvatom soli.Skuvani ječam procediti.
U veću šerpu zagrejati nekoliko kašika ulja i dodati opran,očišćen i isečen praziluk i pržiti dok malo ne omekša.
Isipati u jednu posudu i ostaviti da se prohladi i onda dodati narendanu gaudu, po ukusu posoliti i pobiberiti i dodati malo mlevene paprike i sve zajedno izmešati.
![Pita sa prazilukom,pečurkama i ječmom](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_ucbPssht6Ku54aLmiUa1vTq7_PD9UaB9nercPA4k77UG_v5nHJi5g_IyRhz51M6hwfsRKtPBgl84wHJ_akNaeImXpO7iWKKYRdJT8wlkGnZ0abYE_zOTzE0hF-rijtUQN81NEnJkXPhhZiCSbAlJqgqXc5a2kotrgEYfj5_nbduikze4YIU4iv6BZj_XwkVaPdvXhFVw=s0-d)
U istu šerpu dodati opet nekoliko kašika ulja i na tom ulju ispržiti pečurke.Kad je sva voda uvrila i pečurke su pržene po ukusu pobiberiti i posoliti, dodati seckanu majčinu dušicu ili peršun i malo mlevene paprike.Toj smesi dodati skuvani ječam ( ja sam moj ječam isprala sa malo hladne vode i ostavila a se ocedi ) i sve to zajedno izmešati.
![Pita sa prazilukom,pečurkama i ječmom](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tdgN7jPQQeJS8HoYBsnesUwaNud16fX7mZZ3eB_s59CJIAANU6fDKGuPFeAWuTij_JjfYU0OA6lvIWKXwNbbFF9j8tcik5xmpceBr32nAgLDX6W0hiDr7tAWsb-T8F4OSA6XjIWGyT00rwkfeVT9LtdKFxXfZWr9JogO1VY82Qz92P1_U3K05TDI9J2wfnaXr2FsQ5UA=s0-d)
U jednu šolju sipati malo vode i dodati 3 – 4 kašike maslinovog ulja.
Staviti dve kore i svaku poprskati sa smesom od vode i na drugu koru naneti fil od praziluka, pa opet dve kore i svaku poprskati sa mešavinom ulja i vode pa staviti fil od pečuraka i ječma i tako raditi dok imate dovoljno fila. Ja sam imala 12 kora i tri puta sam posula smesu od praziluka i dva puta sa smesom od pečuraka i ječma.Na kraju završiti sa dve kore bez fila.
Isipati u jednu posudu i ostaviti da se prohladi i onda dodati narendanu gaudu, po ukusu posoliti i pobiberiti i dodati malo mlevene paprike i sve zajedno izmešati.
U istu šerpu dodati opet nekoliko kašika ulja i na tom ulju ispržiti pečurke.Kad je sva voda uvrila i pečurke su pržene po ukusu pobiberiti i posoliti, dodati seckanu majčinu dušicu ili peršun i malo mlevene paprike.Toj smesi dodati skuvani ječam ( ja sam moj ječam isprala sa malo hladne vode i ostavila a se ocedi ) i sve to zajedno izmešati.
U jednu šolju sipati malo vode i dodati 3 – 4 kašike maslinovog ulja.
Staviti dve kore i svaku poprskati sa smesom od vode i na drugu koru naneti fil od praziluka, pa opet dve kore i svaku poprskati sa mešavinom ulja i vode pa staviti fil od pečuraka i ječma i tako raditi dok imate dovoljno fila. Ja sam imala 12 kora i tri puta sam posula smesu od praziluka i dva puta sa smesom od pečuraka i ječma.Na kraju završiti sa dve kore bez fila.
Ovako nafilovane kore zaviti u rolat, premazati smesom od vode i ulja
i posuti susamom ili semenkama po vašoj želji ili rendanim sirom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.
Ohladiti i iseći na parčad i poslužiti.
![Pita sa prazilukom,pečurkama i ječmom](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_s7dNy5zQrZIKqlbLfH-u6RFZQzWh1dIrO45JdEy0Tp6VxMljYxclxTExlcqEubg2GJqyKxmdE-AUaSUPLItfpu4M31ugw1H8t_oQctdUQlQsvQDIM3MFPHF3PNQYFqVBgmn1gNNIsa6aC5FW2UOKbltqerYquFU1MwTUB2q2Qk-TknQi5IGA0iIsfl8PDhoRrouqULBg=s0-d)
Rolat može biti i postan ako umesto obične gaude upotrebite biljnu gaudu.
U originalnom receptu je, umesto ječma, pirinač, vi koristite ono što vam više odgovara.
Prijatno!!!!
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.
Ohladiti i iseći na parčad i poslužiti.
Rolat može biti i postan ako umesto obične gaude upotrebite biljnu gaudu.
U originalnom receptu je, umesto ječma, pirinač, vi koristite ono što vam više odgovara.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар